NL EN

Andorra Experience

In het kort

Hoogtepunten:
– Deelname granfondo Volta als Ports
– Verblijf in mooie Hotel Nordic
– Gratis fietsshirt van GF Volta als Ports inbegrepen
– Een inkijkje in het wielerleven in Andorra
4 /5
4 /5
5 /5
4 /5
16 juli 2024 / 22 juli 2024
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]
Er zijn nog 10 tickets beschikbaar.

949,001.199,00

7 dagen
300 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Details

Andorra experience met afsluitende granfondo Volta als Ports d’Andorra

Van 16 juli t/m 22 juli combineren we een leuke fietsweek in het unieke Andorra met uiteindelijk deelname aan de granfondo La Volta als Sports. Super leuk om de wegen waar profrenners de basis voor een prestaties leggen zelf te verkennen en ervaren. We sluiten deze trip af met deelname aan de granfondo La Volta als Sports in Andorra. Je krijgt ook een tof wielershirt van deze granfondo.

 


Dinsdag 16 juli

Aankomst in Andorra!

Vandaag kom je op eigen gelegenheid aan in Andorra. Het hotel ligt op 1700 meter hoogte, waardoor je minder zuurstof tot je beschikking hebt. Dat betekent rustig acclimatiseren. Als je voldoende energie hebt dan kun je op lage intensiteit de omgeving verkennen. Let op : liever te langzaam dan iets te hard, want dat ga je de komende dagen bekopen.

In de avond is er een welkomstborrel en meteen een korte presentatie met informatie over invulling van de week.

Diner is ook inbegrepen bij het arrangement en dit vindt plaats in het hotel

Woensdag 17 juli

De eerste echte trainingsdag. Na een lekker ontbijt, wat inbegrepen is bij de prijs gaan we vandaag gaan we Andorra verkennen.

De mogelijkheden zijn enorm. Van de bekende Coll D’Ordino tot de Port Envalira en de beklimming van Andorra Arcalis. Let op: we moeten nog steeds wennen aan de hoogte dus ga niet de hele dag keihard rijden. Slow is pro!

Na de rit is er voldoende tijd om te ontspannen in het hotel. Je kunt gebruik maken van het zwembad, de wellness en natuurlijk genieten van het rustige bergleven. ‘S avonds is er weer een diner in het hotel.

Donderdag 18 juli

Na een divers ontbijtje gaan we weer fietsen. Ook nu zullen we weer de bergen gaan opzoeken. Hopelijk begin je al wat gewend te raken aan de hoogte. Je kunt dat zien aan je hartslag en/of vermogen. Ga dat niet constant testen, want dat werkt juist averechts.

Tijdens de trainingen zullen we altijd een koffiestop inplannen om even bij te komen en om de energievoorraad weer aan te vullen.

Vrijdag 19 juli

Vandaag is het laatste moment om nog een goede (lange training te kunnen doen). Leuke plekjes en beklimmingen in en rondom Andorra die we nog niet bezocht hebben zullen we vandaag op het programma zetten.

Leuke middag invulling is om te gaan bowlen in de bowlingzaal die het hotel heeft.

Zaterdag 20 juli

Na het ontbijt is er de mogelijkheid om de beentjes nog één keer los te fietsen voor de grote dag van morgen. Ga jezelf niet testen. ”Training is to improve fitness, not to prove!”

In de middag staat het ophalen voor de startbewijzen van morgen op het programma. In de avond staat er een pastamaaltijd voor ons klaar zodat je optimaal kunt carboloaden voor morgen.

Zondag 21 juli

Gran fondo La Volta als Sport!

Vandaag is de grote dag. De dag van de wedstrijd!

Je moet vroeg opstaan want de start is al vanaf 8:00 uur.

Vandaag mag je dan echt alles uit jezelf halen voor een mooie klassering en ervaring bij de granfondo. Het parcours heb je in de afgelopen dagen goed verkend, dus je gaat met vertrouwen de beklimmingen en afdalingen tegemoet. Het is een zwaar parcours, dus je blijft jezelf goed pacen. Uiteindelijk ga je in de laatste fase veel andere renners inhalen!

Tijdens de wedstrijd staan we op diverse plekken onderweg met een verzorgingspost. Dit is handig als je wel bevoorrading wil maar niet te veel tijd kwijt wilt zijn. Leg je tasje klaar en wij zorgen dat je binnen een mum van tijd weer op de fiets zit met nieuwe energie!

Maandag 22 juli

Een leuke week komt helaas ten einde. Er de mogelijkheid om nog één keer samen te ontbijten en de leuke week door te nemen. Een hele ervaring rijker reis je vandaag op eigen gelegenheid weer terug naar Nederland.


Wat is inbegrepen? 
– De leukste fietsgroep en begeleiding om mee op vakantie te gaan!
– Inschrijving voor de Volta Als Ports d’Andorra                                                                                                                                                   – Verblijf op basis van halfpension in Hotel Nordic in Andorra (op hoogte!)
– Volgauto of reisbegeleider tijdens de tochten.
– Afgesloten opslag voor de fietsen.
– Eind schoonmaak.
– Wielershirt Volta Als Ports

Wat is niet inbegrepen?
– Vervoer naar accommodatie.
– Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen.
– Reis- en annuleringsverzekering.
– Boekingskosten en bijdrage VZR garant van €35,-
– Dranken & snacks tijdens lunches en diners.

Extra services bij te boeken;
Single room toeslag; kies je voor een 1-persoonskamer is er een totale toeslag van €,

 

INSCHRIJVINGEN PER GROEP / CUSTOM AANVRAAG
Voor deze reis is het mogelijk om uw eigen groep in te schrijven zodat we zorgen voor een optimaal verblijf. U kunt zowel particulier als zakelijk boeken voor dit arrangement.
Wilt u custom op maat aanpassingen? Geeft dit tijdig door aan ons en we bekijken samen de mogelijkheden.


Betalingsmogelijkheden
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 50% binnen 14 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Zakelijk; wil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie op factuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.


 

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500