NL EN

Formentera

Formentera is een gemeente en tevens het kleinste bewoonde eiland van de Spaanse regio Balearen. Het ligt circa 7 kilometer ten zuiden van Ibiza, is 19 kilometer lang en heeft ruim 12.000 inwoners. Samen met Ibiza en een reeks onbewoonde eilanden vormt Formentera de groep Pitiusen, een subgroep van de Balearen.

Het hoogste punt is de steile rotskust van La Mola (192 meter) waar in 1978 een gedenksteen werd opgericht voor Jules Verne die het eiland beschreef in een van zijn boeken.

De gemeente Formentera bestaat uit het gelijknamige eiland en een aantal onbewoonde eilanden waarvan Espalmador (240 ha) en Espardell (60 ha) de belangrijkste zijn. De hoofdplaats is Sant Francesc de Formentera (Spaans: San Francisco de Formentera). Het eiland is alleen per boot bereikbaar en is daardoor rustiger dan de andere Balearen. De overtocht duurt van 35 minuten (snelveer) tot een uur (autoveer).

PARADIJSELIJKE STRANDEN
De meeste mensen worden verrast door de eenvoud van een klein eiland bij Ibiza, Formentera. Hier heb je geen last van massatoerisme, maar kun je ongestoord genieten en bijkomen op
de mooie, witte stranden. Met recht een paradijs op slechts een paar uurtjes varen van Ibiza. Tip: neem wel je fiets mee, want het eiland is uitermate geschikt om per tweewieler te ontdekken. Je kunt er zowel op gravel als op asfalt rijden. Het eiland is slechts 83 vierkante kilometer groot en daarom prima om als dagtrip in te plannen.
Geniet na het fietsen even van het heerlijke, helderblauwe water. Je
waant je echt even in een andere wereld.

Filter

Datum reis
Selecteer maand
Landen
Landen
Discipline
Discipline
Soort vakantie
Soort vakantie
Merk
Merk
Sorry we konden geen reizen vinden in deze categorie.