NL EN

Ibiza

Met een oppervlakte van 575 km² is Ibiza het op dertien na grootste eiland in de Middellandse Zee. Het eiland, dat een oppervlakte van zo’n 35 bij 20 km beslaat, bestaat uit beboste bergen, gecombineerd met laagvlakten.
Sa Talaiassa (Spaans: Sa Talaia) is met een top op 475 meter de hoogste berg. In het zuiden liggen zoutpannen die al in de oudheid werden gebruikt.
De kustlijn bestaat voor een groot deel uit kliffen met daartussen zandstranden. Om Ibiza heen liggen vele rotseilanden, waarvan Es Vedrà in het zuidwesten het bekendst is.

Ibiza vormt samen met het zuidelijker gelegen Formentera de Pitiusen. Ten noordoosten van het eiland liggen Mallorca en Menorca.

Grootste steden zijn Ibiza-stad, Sant Antoni de Portmany en Santa Eulària des Riu.

Wil je genieten van prachtige natuur, heerlijk eten en parelwitte stranden? Stop dan met zoeken, want heel veel beter dan Ibiza wordt het niet.
Het Spaanse eiland is een ruwe diamant op fietsgebied, maar jij kunt het met ons alvast helemaal ontdekken!

RELAXED IBIZA
Ibiza is niet het grootste eiland van de Balearen. Juist door de verzadiging op sommige andere eilanden zochten we naar een alternatief dat alles kan bieden:
lekker fietsen, mooie natuur, cultuur en een hoog niveau aan culinaire uitstapjes.
Dan kom je al snel uit op Ibiza. In alles ademt Ibiza wel iets: een relaxte sfeer, vriendelijke eilandbewoners en mooie stranden in het zuiden.
Maar wat hebben wij ‘fietsers’ daar dan aan?
Wij komen buiten het hoogseizoen aan, dan is het al een stuk rustiger en wordt er minder gefeest op het party eiland. Minder drukte en dus meer ruimte om lekker te fietsen. Kom je in het voorjaar (februari tot en met april) of in het najaar (oktober), dan is het verkeer slechts een derde van de zomerdrukte. Lekker, toch?

RACE, GRAVEL OF MOUNTAINBIKE?
Kun je alleen maar mountainbiken op Ibiza? Nee, zeker niet! Het eiland
is ruig in het noorden en daar zijn de trails geschikt voor mountainbikers.
Veel lokale verhuurders zijn hier dan ook op ingericht. E
chter: tegenwoordig kent ook Ibiza gravel. Veel
boerenwegen gaan door de landerijen, dit zijn de caminos de grava. Je
kunt er dus uitstekend gravelen, al adviseren we het wel meer in het zuiden te doen; daar zijn de wegen glooiender en minder ruw.
Op de racefiets kun je het hele eiland doorkruisen. Rondje Ibiza pakken? Dat is dan circa 145 kilometer met 2250 hoogtemeters.
Vlak is het dus zeker niet, maar de wegen zijn goed en het uitzicht
langs de kust is geweldig. Af en toe stoppen om een foto te maken is
dus wel een must-do als je op Ibiza gaat fietsen.

VERRASSENDE UITSTAPJES

Het eiland heeft een overvloed aan goede restaurants, strandtenten en
speciale plekjes bij de rotsen aan de kust. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Es Vedra, de magische rots in de zee. Of check het prachtige noorden met de indrukwekkende kust, of bezoek
Ibiza-stad (Eivissa). Allemaal mooie plekken om te ontdekken. Fiets ook
even door de historische stadskern Dalt Vila, het staat zelfs op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze verscheidenheid maakt het eiland zo boeiend.

PARADIJSELIJKE STRANDEN
De meeste mensen worden verrast door de eenvoud van een klein eiland bij Ibiza, Formentera. Hier heb je geen last van massatoerisme, maar kun je ongestoord genieten en bijkomen op
de mooie, witte stranden. Met recht een paradijs op slechts een paar uurtjes varen van Ibiza. Tip: neem wel je fiets mee, want het eiland is uitermate geschikt om per tweewieler te ontdekken. Je kunt er zowel op gravel als op asfalt rijden. Het eiland is slechts 83 vierkante kilometer groot en daarom prima om als dagtrip in te plannen.
Geniet na het fietsen even van het heerlijke, helderblauwe water. Je
waant je echt even in een andere wereld.

Onze accomodaties in deze regio:

Filter

Datum reis
Selecteer maand
Landen
Landen
Discipline
Discipline
Soort vakantie
Soort vakantie
Merk
Merk

Enig resultaat

 • incl vlucht
  5 dagen
  250 km
  Incl. Verblijf
  REGISTRATIE IS NOG NIET GEOPEND! Interesse?! Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Ontvang als eerste alle info over de unieke Vuelta Ibiza Mountainbike tour van 2024! Cycle Travel fietsvakanties heeft een beperkt aantal plekken gereserveerd!
  28 maart 2024 / 01 april 2024
  4 /5
  4 /5
  4 /5
  4 /5

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500