NL EN

Bloubergstrand, Kaapstad (Zuid-Afrika)

Cycle Travel fietsvakanties in het uiterste zuiden van Afrika

Cycle Travel fietsvakanties heeft in het Big Bay Beach Resort in Bloubergstrand (Zuid-Afrika) een prachtige locatie. Op dit mooie gedeelte van resort kijk je uit over de zee met recht tegenover het resort het bekende “Robben Island” waar Nelson Mandela nog in gevangenschap heeft gezeten en links zien we de bekende “Tafelberg” van Kaapstad.

De kustplaats Bloubergstrand ligt op slechts 20 minuten rijden van Kaapstad en met de fiets is het hartje centrum via veilige fietspaden en wegen ook slechts 40 minuten fietsen. Je hebt vanuit hier het mooiste uitzicht op de Tafelberg. Het strand is het ultieme kitesurfwalhalla en er ligt een prachtig strand op loopafstand van het Cycle Travel fietsvakantie huis.

Big Bay Beach Resort, Bloubergstrand, Zuid-Afrika vanuit de lucht met rechts Robben Island en links de Tafelberg

Omgeving

Blouberg is een ideale uitval plaats gezien de prettige ligging en je vanuit deze locatie gemakkelijk de wijnstreek en bergen kunt bereiken. Via Kaapstad ligt er de beroemde Chapman’s Peak met hele mooie wegen langs de kustlijn.

Nagenoeg alle sporten kun je hier beoefenen. Het gebied is geschikt om met de racefiets of gravelbike te verkennen. In de bergen zijn er uitdagende mountainbike trails en heeft nagenoeg elk wijnresort wel een mooie route liggen in prachtige omgevingen. Er worden in deze regio veel events georganiseerd zoals de Cape Town Cycle Tour (heette voorheen Cape Argus), de Cape Epic, Cape Pioneer, Wine2Whales en triathlons etc. Het gebied is daarom een stuk fiets vriendelijker dan je zou verwachten.

Riders during the 2019 FNB Wine2Whales Pinotage 3 day mountain bike event stage3 from Oak Valley to Onrus. Image by Xavier Briel

Faciliteiten

Onze Cycle Travel locatie heeft een luxe huisvesting in het Big Bay Beach Resort van Bloubergstrand. Het huis is helemaal top ingericht en heeft ook een eigen tuin en terras met een braai, garage en uitzicht over de zee. De kamers zijn allen uitgerust met eigen sanitair en de keuken heeft alle moderne apparatuur. Je voelt je meteen thuis op deze locatie. Als extra service is er wasservice, ontbijt en autohuur mogelijk. In het dorp Bloubergstrand zitten leuke restaurants en een kleine boulevard. Kortom; er is veel te beleven!

Cycle Travel Bloubergstrand Zuid-Afrika living Big Bay Resort
Cycle Travel Bloubergstrand Zuid-Afrika slaapkamer Big Bay Resort
Vlakbij Kaapstad ligt in het prachtige Bloubergstrand een toplocatie van Cycle Travel op het Big Bay resort. Ontdek Zuid-Afrika op een totaal andere manier per fiets vanuit hier.
Cycle Travel Bloubergstrand Zuid-Afrika braai Big Bay Resort

Bloubergstrand, Kaapstad (Zuid-Afrika)