NL EN

Bormio, Ostello Alpino (Italie)

In de Italiaanse Alpen ligt het pittoreske stadje Bormio waar Cycle Travel een hele mooie accommodatie heeft met zeer gastvrije eigenaren. De Ostello Alpino straalt een en al gezelligheid uit. Het is er zeer gemoedelijk en uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen of grotere groepen. Het complex is helemaal gerenoveerd en alles voor de fietser is gedacht; van een goed ontbijt, lunch of avondeten tot een compleet afsluitbare ruimte waar je fiets veilig kan blijven staan.

Bormio ligt zeer mooi gelegen in een dal waar alle grote bekende bergen in de regio zitten. De meeste bekende en iconische klimmen zijn de Stelvio, de Mortirolo en de Gavia. Stuk voor stuk juweeltjes van beklimmingen die elke fietser afgevinkt wil hebben op de zijn of haar bucket list.

Omgeving

Bormio ligt dus middenin de Italiaanse Alpen en ligt in de provincie Sondrio van de regio Lombardije. Het gebied heeft naast de iconische bergpassen veel hoogte verschil in petto. De beklimmingen zijn pittiger en af en toe minder vergevingsgezind maar daarom extra speciaal om te bedwingen. Bormio ligt tegen de grens aan met o.a. Oostenrijk en Zwitserland. De Stelviopas vormt ook de verbinding met het Duitstalige Zuid-Tirol. Door haar unieke ligging is het daardoor ook een belangrijk verkeersknooppunt waarin alle aansluitingen zitten naar de mooie bergpassen.

Eye-catchers in deze regio zijn de beroemde Stelviopas, deze is op verschillende manieren te beklimmen en komt veelvuldig voor in populaire toertochten, grote rondes als de Giro. Dit geldt zeker ook voor de Gavia en de Mortirolo. De laatste wordt ook wel de Pantani berg genoemd en halverwege de klim is er een monument ter nagedachtenis aan deze Italiaanse renner. Alle beklimmingen zijn vanuit meerdere plaatsen te nemen waardoor je je eigen niveau hierop kunt aanpassen. Niet onbelangrijk is dat deze beklimmingen vaak boven de 2000hm gaan. De wegen zijn over het algemeen prima, het verkeer is hier ingesteld op veel wielertoeristen jaarlijks.

In de omgeving kun je ook naar bijzondere plekken rijden zoals het belastingvrije mini staatje Livigno. Deze bereiken we via Foscagno pas. In de zomer is het ook mogelijk en met een trein even Zwitserland aan te doen.

Faciliteiten

Bij de Cycle Travel locatie in Bormio zijn we te gast bij het Ostello Alpino hotel. Een compleet gerenoveerd hotel met een prachtige tuin, lounge sets en alles heel mooi afgewerkt in een licht houten stijl. Het eten is op zijn Italiaans opperbest en voor een drankje achteraf is er een bar aanwezig. Het complex is geschikt voor vooral kleinere gezelschappen of grotere groepen. De slaapaccommodatie is daarop ingericht maar we zorgen er altijd voor dat je niet met teveel op een kamer komt te liggen uiteraard.

Voor de fietsen is er een afgesloten ruimte beschikbaar zodat alles veilig opgeborgen kan worden. De gastvrijheid en het goede eten staan hier echt op nummer 1. Het complex straalt een hele gezellige en gemoedelijke sfeer uit.

Bormio, Ostello Alpino (Italie)