NL EN DE FR ES

4GOLD is een healthtech start-up die zich focust op het ontwikkelen van hoogwaardige sport- en gezonheidssupplementen en een DNA-analyse waarbij men diepgaande inzichten krijgt in de blauwdruk van het lichaam en daaruit adviezen kan geven met betrekking tot sport, gezondheid, voeding en tal van andere zaken. 

De onderneming begon in 2017 als een bedrijf van atleten, voor atleten. Dit met de ambitie om hoogwaardige supplementen te ontwikkelen door nieuwe en revolutionaire raakvlakken tussen sportvoeding en wetenschap te verkennen. 

Vanuit eigen ervaring startte voormalig wielrenner Brent Luyckx, CEO, 4GOLD op. Dit deed hij samen met medeoprichters Axel Roelants, voormalig MX-rijder en Mathieu Van Der Poel, huidig wielerfenomeen. Het drietal werkt samen om supplementen van hoge kwaliteit te bieden die ook nog eens maag-en darmvriendelijk zijn. 

Al snel realiseerde het trio zich dat de hele sportvoedingsmarkt opereerde vanuit een ‘one size fits all-model’. Met andere woorden, supplementen werken in elk lichaam op dezelfde manier en hebben dezelfde effecten bij iedereen. Maar dat is ondertussen een wetenschappelijk achterhaalde visie. Iedereen heeft een uniek genetisch profiel en dus verwerkt iedereen suppletie op een andere manier. 

ONZE AANPAK

Die constatering bleek een gat in de markt en dus besloten de oprichters om personalisatie, op basis van DNA-analyse, tot de basis van hun business proposition te maken. 

Er zijn veel bedrijven die beweren te werken volgens dit principe maar veel van hen werken enkel met online vragenlijsten. Op die manier laat men de consument zelf diagnosticeren en dat is wetenschappelijk gezien zeer wankel. 

Bij 4GOLD geloven we dat onze DNA-analyse de meest relevante en diepgaande inzichten biedt. Dit stelt ons in staat om persoonlijke aanbevelingen te doen en net daarom is het de basis van 4GOLD’s zeer waardevolle en wereldwijd unieke propositie. 

KWALITEIT

Als voormalige en huidige atleten, weten zij alles over het belang van kwaliteitssupplementen. Op basis van eigen ervaringen zijn ze, in samenwerking met een team van wetenschappers, hun eigen producten gaan ontwikkelen. 

“99% is niet genoeg”

Bij 4GOLD beseffen ze dat kleine dingen het verschil kunnen maken tussen winnen of verliezen. Daarom gebruiken zij enkel de beste ingrediënten. Dit gaat van ’s werelds snelst opneembare di-en tripeptiden tot de beste kwaliteit koolhydraten, omega-3 of spirulina. 

Zij produceren al hun supplementen in de Benelux en halen hun ingrediënten bij Europese partners. Al onze partners worden onderworpen aan een uitgebreide kwaliteitscontrole. Al deze stappen, al deze keuzes maken zij met één doel voor ogen: supplementen creëren van de hoogst haalbare kwaliteit. 

MEER WETEN? SURF NAAR https://4GOLD.eu