NL EN

Ralf en Loek bij de Mont Ventoux gravel verkenning

Fatpigeon X Cycle Travel

De eerste ontmoetingen tussen de jongens van Fatpigeon en Cycle Travel waren kort samengevat; een zogenaamde instant click!
Meteen maar besloten om samen Eurobike te bezoeken en samen op zoek te gaan naar de combinaties van avontuur, media, toerisme, travel etc. etc.
Het is zeker niet bij de ene flirt gebleven en zoals Nol het mooi omschreef, het is geen eenmalige ‘vakantie-liefde’ 😉 Cycle Travel en Fatpigeon hebben mooie plannen en we gaan dan ook de komende jaren nog heel veel gave avonturen en daaruit voortkomende hele vette vakanties organiseren voor jullie!

photo by WODO Productions (www.woutvandedonk)
photo by WODO Productions (www.woutvandedonk)

Next level gravel adventures

Passie voor de fiets, passie voor reizen en een niet te stillen honger naar avontuur. Voor FatPigeon komt dit allemaal samen in gravel. Voeg daar wat gelijkgestemde vrienden, een lekker biertje en een BBQ aan toe en je hebt een gouden combinatie.

Een jaar of 10 geleden leren Nol en Loek elkaar kennen via de studenten wielervereniging in Tilburg. Daar maken ze samen wekelijkse ritten, maandelijkse weekenden en jaarlijkse fietsreizen. Hun wegen scheiden wanneer beide het werkzame leven als Civiel Ingenieur en Online Marketing Strateeg gaan ontdekken.

Op een zonnig terras komen ze elkaar jaren later weer tegen en vertelt Nol aan Loek hoe hij zijn hart heeft verloren aan Gravel. 15 minuten later stond het besluit vast: het roer om, alle ballen op het avontuur en op het opbouwen van FatPigeon.

FatPigeon beleeft ‘next level adventures’ en deelt deze middels inspirerende content met de wereld. Hiermee helpt FatPigeon nationale toeristische regio’s, merken in de wielerwereld en events om hun merk te versterken. Dit alles met hetzelfde gezamenlijke doel: zo veel mogelijk mensen de fiets op krijgen, van de natuur te laten genieten en te inspireren om op avontuur te gaan.

In het proces van ‘van je passie je werk maken’ heeft #enjoythedistance een centrale rol. Door exact te doen wat we leuk vinden en hiervan optimaal te genieten, is voor ons geen avontuur te gek!

FatPigeon_voor_Rogelli-07_1000x1000

Nol van Loon

Voor Nol is de fiets veel meer dan een vervoermiddel of sportaccessoire. In de vele uithoeken van de wereld heeft Nol ervaren dat de fiets de ideale verbinder is tussen mensen en daarmee de basis voor langdurige vriendschappen. Daarnaast ziet hij de fiets een natuurlijk medicijn tegen elke vorm van stress, frustratie of negatieve energie.

Bovenal gebruikt hij de fiets als manier om de wereld te zien, zichzelf elke dag een stapje beter te maken en om de competitie met andere aan te gaan. Dit laatste doet Nol al jaren met veel plezier. Van UCI wedstrijden op verschillende continenten tot rondjes rond de kerk van zowat elk dorp in de BeNeLux, de koers is iets magisch.

Voor Nol geldt: hoe gekker het avontuur, hoe beter.

Loek Luijbregts

Met zes jaar de jongste deelnemer van de fiets-4-daagse 1995 en al bikepackend toen het nog gewoon fietsvakantie heette. Op een oude mountainbike vertrok hij met een vriend en zonder navigatie naar Zwitserland. Zijn liefde voor het outdoor leven en een goed verhaal komen perfect samen in zijn streven om mooie herinneringen te maken en nog jonge passie voor gravel. Maarja, een ironman netjes finishen lukte ook na zeven maanden…

Loek is altijd wel te porren voor uitdagingen in de breedste zin van het woord. Dat loopt van een mooie samenwerking opzetten tot een river-crossing en van het regelen van een vulkanen campagne in Chili tot een overnachting zonder tent met zelfgemaakte worsten, kom maar op!

FatPigeon_voor_Rogelli-08_1000x1000