NL EN

Pedala is hét tijdschrift voor vrouwen die fietsen. Steeds meer vrouwen ontdekken hoe leuk fietsen is en schaffen een racefiets of mountainbike aan om met regelmaat alleen danwel in groepsverband te gaan wielrennen of mountainbiken. Pedala magazine speelt hier naadloos op in met een inspirerend tijdschrift speciaal voor jou. Of je nu van plan bent te gaan fietsen of als je dat al doet, Pedala wordt gemaakt voor fietsers op zowel professioneel en op beginners-niveau en iedereen daartussenin. De liefde voor de fiets staat centraal in dit kwartaalblad!

Onder leiding van Nynke de Jong, co-auteur van het boek Vrouw & Fiets; handboek voor de fietsende vrouw, en in nauwe samenwerking met de redactie van het blad Fiets, schrijft Pedala naast de fietssport zelf ook over aanverwante zaken als training en voeding, materiaal, sportieve mode, gezondheid en reizen.

Wat kun je zoal verwachten in Pedala?

  • Interviews met zowel bekende als minder bekende Nederlanders die professioneel danwel hobbymatig fietsen of dat hebben gedaan. Denk aan Marianne VosLeontien van Moorsel en Keetie van Oosten-Hage, maar ook bijvoorbeeld Nicolien Sauerbreij die na haar snowboard carrière is gaan racefietsen. Ze delen hun passie voor fietsen, vertellen prachtige anekdotes en geven handige tips.
  • Mooie routes om zelf te gaan rijden in binnen- en buitenland.
  • Sportieve kleding: alles over de perfecte fietsschoenen, shorts, shirts en overige fietskleding. Het moet natuurlijk goed zijn maar het mag er ook wel mooi uit zien.
  • Tests: uiteraard van racefietsen en MTB-fietsen, maar ook van verlichting en high-visibility accessoires.
  • Man en fiets: een rubriek waarin een man aan het woord mag over de wielersport
  • The Bucketlist: over dingen die je als fietsende vrouw echt gedaan moet hebben.
  • Tips m.b.t. voeding en training: welke sportrepen moet je hebben, welke sportdrankjes zijn het beste? Maar ook: (groente)sapjes om zelf te maken en lekkere en gezonde recepten voor de juiste dosis energie!