NL EN

POC is een toonaangevende fabrikant van helmen, brillen, bescherming, kleding en accessoires voor wieler- en wintersport, en is in 2005 opgericht in Zweden.

Met een missie om ‘Levens te beschermen en de gevolgen van ongevallen te minimaliseren voor atleten en iedereen die het zou willen zijn’, heeft POC een kristalheldere visie om geoptimaliseerde persoonlijke bescherming en veiligheid te bieden door het ontwikkelen van producten met een onbetwistbare kwaliteit en relevantie.

Ter ondersteuning van zijn ontwikkeling en kwaliteit heeft POC twee wetenschappelijke fora opgericht, POC Lab en WATTS Lab, waarin enkele van de knapste koppen op het gebied van onderzoek, geneeskunde en veiligheid bijeenkomen om advies te geven over nieuw onderzoek en trends.

Geïnspireerd door zijn missie en wetenschappelijke aanpak heeft POC een reputatie opgebouwd voor het breken met conventies, het verkennen van nieuwe ideeën en het innoveren om de bescherming voor iedereen te verbeteren. POC mocht vele Olympisch atleten, wereldkampioenen en topatleten over de hele wereld beschermen en daarmee delen in vele van hun successen.

Het creëren van producten die vervaardigd zijn met veiligheid en innovatie hoog in het vaandel, is de kern van POC’s aanpak, of het nu voor een topatleet, weekendskiërs of een dagelijkse fietsforens is. Deze aanpak heeft geleid tot meer dan 60 internationale onderscheidingen op het gebied van veiligheid, design en innovatie, waaronder de prestigieuze ‘Brand of the Year’-onderscheiding voor de fietsindustrie.