NL EN DE FR ES

Cyclosportive de la Madeleine 2023

In het kort

In samenwerking met Villaparcs bieden we een fantastische reis naar de Cyclosportive de la Madeleine. Een geheel verzorgde week met de prachtigste routes in een van de mooiste gedeeltes van de Franse Alpen; de Savoie! Deze reis maakt deel uit van de CycloWorld Travel Series.

Met deze voorbereidingsreis verken je de hoge cols in deze prachtige omgeving en natuurlijk het parcours van de cyclo. Zo sta je helemaal geprepareerd aan de start. Met ons Leven als een prof-arrangement ontbreekt het je aan niks.

Hoogtepunten:
– Verblijf in luxe appartementen en chalets nabij de finish
– Volledig verzorgde reis met overnachtingen op basis van halfpension
– Volgauto en ondersteuning met bikewash en sportmassage
– Mogelijkheid tot deelname aan de Cyclosportive de la Madeleine
3.5 /5
5 /5
5 /5
3.5 /5
02 augustus 2023 / 07 augustus 2023
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

649,00999,00

6 dagen
450 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Medische keuring verplicht

Voor de reis is een medische keuring vereist! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is minimaal vereist een sportmedisch rapport aan te tonen voor de organisatie van dit evenement. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Sportmassage

Zorg goed voor je lichaam tijdens een Cycle Travel fietsvakantie en maak gebruik van onze professionele masseurs.

59,95

59,95

Early check-in volpension

Lekker uitgerust aan je fietsvakantie beginnen? Dat kan; maak gebruik van onze early-check-in en kom een dag eerder aan. Deze aanbieding is inclusief avondeten, overnachting en ontbijt.

125,00

125,00

Late check-out volpension

Een dag extra bijboeken kan bij deze reis. We zorgen dat je nog een dag extra kunt genieten en dat je op de originele vertrekdag in de avond nog kunt genieten van het diner en in de ochtend de dag erop van een heerlijk ontbijt.

125,00

125,00

Huur Fietsnavigatie computer Wahoo ELEMNT BOLT V2

Huur voordelig je fietsnavigatie bij ons! De Wahoo Elemnt Bolt V2, het topproduct van Wahoo, is zeer gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. Indien je de fietsnavigatie huurt bij een fietsvakantie georganiseerd door of met Cycle Travel dan leveren we de fietsnavigatie geïnstalleerd inclusief de GPX routes van deze vakantie erin voorgeprogrammeerd.  

25,00

25,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Details

In samenwerking met Villaparcs bieden we een fantastische reis naar de Cyclosportive de la Madeleine. Een geheel verzorgde week met de prachtigste routes in een van de mooiste gedeeltes van de Franse Alpen; de Savoie! Deze reis maakt deel uit van de CycloWorld Travel Series.

Met deze voorbereidingsreis verken je de hoge cols in deze prachtige omgeving en natuurlijk het parcours van de cyclo. Zo sta je helemaal geprepareerd aan de start. Met ons Leven als een prof-arrangement ontbreekt het je aan niks.

Voor de grote dag, de cyclosportive de la Madeleine op zondag 6 augustus is er keuze uit 4 afstanden. Er zijn dus ook kortere afstanden te rijden. En er is helemaal niets mis mee om een van deze afstanden te rijden. Iedereen is welkom.

La Madeleine: een topdag in een slangenkuil

Iedereen die de Tour de France dit jaar gevolgd heeft, kan zich de beelden van de betoverende Lacets de Montvernier wel voor de geest halen. Maar liefst 18 haarspeldbochten in krap 3 kilometer waar zowel de weg als het peloton als een slang naar boven kronkelden. Niet alleen de weg naar Montvernier kronkelt op die manier omhoog. In het Mauriennedal kronkelenen overal alle wegen links en rechts op die manier de bergen op. Waar de Marmotte ze allemaal ook echt links en rechts laat liggen, pakt de cyclo La Madeleine zoveel mogelijk van die klimmen mee.

 

 

De bijzonder Les Lacets de Montvernier, photo by Cycle Travel

 

De cyclosportive de la Madeleine; Omhoog en omlaag

Op zondag 6 augustus vertrekken we vanuit La Chambre (dal) met ruim 500 man en vrouw aan de start van de 135, 115 of 60 kilometer tocht over de slangenwegen vanuit het dal omhoog en naar beneden. Vanuit de start is het een paar kilometer door het dal naar de Col du Mollard, 18 kilometer aan gemiddeld 6% met 45 haarspelden in de eerste 12 kilometer. Een schitterende start van de dag! Er volgt een kleine afdaling om de verbinding naar het laatste deel van de Col de Croix de Fer te maken. Het laatste deel van deze Anaconda van een klim is alsnog 14 kilometer lang aan gemiddeld 6,5%. De eerste 8 kilometer daarvan komen nauwelijks boven de 4% uit. Vanaf het dorp Saint-Sorlin-d’Arves trekken de laatste 6 kilometer het gemiddelde echter weer flink omhoog door nauwelijks onder de 8,5% te komen. Het uitzicht tussen de bergen door is deze laatste kilometers echter fenomenaal. En -voor wie er nog oog– voor heeft is ook de met mineralen doordrenkte rotswand schitterend. De kleurt glinsterend groen in het zonlicht.

Prachtige omgeving

Op de top van de Croix de Fer steken we door naar de top van de Glandon om daar in een lange lijn naar beneden te storten. Van een peloton zal hier allang geen sprake meer zijn waardoor eenlingen of slechts kleine groepjes zo snel mogelijk een weg naar beneden zochten. Eenmaal beneden splitsen de 135 en 115 afstand zich. De langste afstand gaat daar via de Lacets de Montvernier de Col de Chaussy op. Totaal 14 kilometer omhoog kronkelen aan gemiddeld 7%. Bekend van de laatste Tour de France! Ja, het is klim die je gedaan wil hebben, maar zo mooi als de helicoptershots ga je het niet zien. Voor de kortste afstand is dit overigens de eerste klim van de dag, de middenafstand slaat deze juist over. Echter dalen alle afstanden uiteindelijk af naar La Chambre om van daaruit de naamgever van de cyclo te bedwingen: de Madeleine.

De Madeleine, het beest

Een formidabele klim van net geen 20 kilometer aan 7,5% gemiddeld. In totaal is de 135 kilometer dus goed voor ruim 4700 hoogtemeters (de 115 bijna 3800 en de 60 bijna 2700). Dat de hoogtemeters niet alleen als slangen om kronkelen, maar ook zo hun werk doen is direct in de eerste kilometers duidelijk. Net als wurgslangen langzaam maar zeker de energie uit je lichaam laten vloeien, zo is ook de energie uit de benen van veel van de sporters. Slingerend over de weg, zwaar hijgend, stilstaand naast de fiets en zelfs te voet gaat het omhoog. Slechts een enkeling gaat echt nog vlot vooruit. Boven wacht de verlossende finish en een schitterend uitzicht! Je hebt een pracht prestatie geleverd!

Let op! Voor Franse cyclosportieven bestaat de wettelijke verplichting van een medisch certificaat of licentie. Alle informatie over deze granfondo vind je op CycloWorld. Het is mogelijk om rechtstreeks met partner ANCORA Health een afspraak te plannen voor een medisch certificaat.

Keuze uit 4 afstanden:

Op zondag 6 augustus vertrekken we met ruim 500 man en vrouw aan de start van de 135, 115 , 60 of 30 kilometer tocht over de slangenwegen vanuit het dal bij La Chambre

Granfondo: parcours “La Croix de Fer” 135km / 4400hm

Voor wie op zoek is naar een parcours dat een mooie bergetappe waardig is, met een echt verlangen naar een uitdaging, is het parcours “La Croix de Fer” voor jou ontworpen. Deze route verleidt fietsers die op zoek zijn naar mythische en uitzonderlijke bergwegen en zichzelf willen overtreffen door de beklimming van 4 grote passen te reserveren.

De passen van Mollard, Croix de Fer, Chaussy via de weelderige Lacets de Montvernier en de beklimming van de Madeleine via Montgellafrey staan ​​op het programma!

 

Granfondo: parcours “La Madeleine” 120km / 3300hm

Met 115 kilometer en 3750 hoogtemeters beklim je drie prachtige bergpassen en fiets je door hoge berglandschappen. De majestueuze Aiguilles d’Arves begeleiden je bij de beklimming van de eerste pas en de Mont-Blanc wacht op je tegenover de finishlijn.

Voor wie op zoek is naar een prachtig bergparcours, met een echt verlangen naar een uitdaging, wacht het parcours “La Madeleine”. Deze route spreekt fietsers aan die op zoek zijn naar mythische en uitzonderlijke bergwegen, die zichzelf willen overtreffen, zonder kilometers te maken, maar met een daling.

De passen van Mollard, Croix de Fer en Madeleine wachten op je!

 

Fondo: parcours “Les Lacets de Montvernier” 60km / 2650hm 

Zoek niet verder, dit parcours zou je moeten bevallen. Met 60 kilometer en 2650 hoogtemeters rijd je in de bergen met twee prachtige passen, de Chaussy via de magnifieke Lacets de Montvernier en de Col de la Madeleine via Montgellafrey. Bovendien is het toch uitzonderlijk om de finish te halen met de Mont-Blanc voor je?

Deze route is geschikt voor fietsers die op zoek zijn naar mythische en uitzonderlijke bergwegen, die de toppen willen ontdekken, zonder meer dan alleen lange kilometers te maken. Het is toegankelijk met een cyclosportieve of rustigere formule voor meer plezier.

De passen Chaussy en Madeleine wachten op u voor uw persoonlijke uitdaging!

Zin om onze bergen te komen ontdekken?

Cyclorando: parcours “Vallee du Bugeon” 46km / 1650hm

Met 30 kilometer en 1650 meter hoogteverschil beklim je een uitzonderlijke pas in het hart van de Maurienne-vallei. Een beklimming die iedereen in zijn eigen tempo zal doen, op een traditionele of elektrische fiets? Als beloning zal het uitzonderlijke uitzicht op de Mont-Blanc u verbazen.

Het is een ideale cursus om de berg te ontdekken, met een verlangen naar een uitdaging. Het parcours “Vallée du Bugeon” is bedoeld voor amateurs die op zoek zijn naar het plezier van de bergen door een persoonlijke uitdaging aan te gaan.

Wil je jezelf uitdagen?

 

 

De voorbereiding op de cyclosportive

In de dagen voor de granfondo zorgen we dat je helemaal geprepareerd aan de start verschijnt. Uiteraard verzorgen we een parcoursverkenning op de Col de la Madeleine. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. En we hebben een superrit voor je: een rondrit over de Col du Pré en Cormet de Roselend, een van de mooiste cols van Frankrijk. Bovenop de Col du Pré heb je een fabelachtig uitzicht op het Lac de Roselend. Een absoluut fotomoment.

Waar verblijf je?

In de Franse Alpen een superlocatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Saint Francois de Longchamps ligt een kleinschalige 4-sterren vakantiepark van Parc Madeleine. De luxe chalets en appartementen liggen nabij de Col de la Madeleine. Tijdens uw fietsvakantie in de Franse Alpen staan alle faciliteiten tot uw beschikking. Genieten in het restaurant en laat u in de watten leggen na een fietstocht. Het park ligt op ongeveer 9 uur rijden vanaf Eindhoven.

Vind je de reis te kort?

Heb je meer tijd? Dan zit je goed, want de grote cols liggen voor het oprapen in deze omgeving. Wat denk je van de legendarische Col de la Madeleine? Of de Col de l’Iseran? Met 2770 meter de hoogste officiële col van Europa. Of La Plagne, waar Michael Boogerd in 2002 zijn legendarische overwinning behaalde. Allemaal eenvoudig bereikbaar vanuit Parc Madeleine.

Met onze Early check-in of Late check-out service boek je net zo veel dagen bij als je maar wilt. En over de routes hoef je je geen zorgen te maken, die leveren wij gewoon als gpx-bestand aan.

Programma woensdag 2 augustus tot en met maandag 7 augustus 2023

 

Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – Woensdag 2 augustus
Reisdag en aankomst in namiddag  met rondleiding, introductie, briefing en koffie bij de Villaparcs locatie in Vallandry.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 2 – Donderdag 3 augustus
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Parcoursverkenning Col de la Madeleine.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 4 – Vrijdag 4 augustus
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Koninginnenrit: vanuit het dal van de Col de la Madeleine noordzijde gaan we via Albertville Col du Tra, Col du Pré, Cormet de Roselend.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 5 – Zaterdag 5 augustus
08:30u: Ontbijt.
09:00u: Dag naar keuze: fiets poetsen, benen losrijden of luieren.
14:00u: Voor de liefhebbers een tijdrit naar Pralognan-la-Vanoise vanuit Brides-les-Bains (vooraf boeken).
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 5 – Zondag 6 augustus
06:00u: Ontbijt.
07:30u: Met eigen vervoer, onze teamauto of per fiets afdalen naar de start Cyclosportive de la Madeleine
19:30u: Avondeten met mooie afsluitende avond van deze week.

Dag 6 – Maandag 7 augustus
07:00u tot 09:00u: Ontbijt.
We nemen afscheid en starten onze terugreis.

Zowel tijdens de voorbereidingsritten als de cyclosportive zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reservematerialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

Onze service tijdens de cyclosportive 

 • Eigen verzorgingspost.
 • Mogelijkheid om een tasje met spullen of bidons neer te leggen bij de verzorgingspost of om spullen achter te laten.
 • Reparatieservice: sta je met pech dan komen we je helpen (niet mogelijk op autovrije delen van de route).
 • GPS tracking: wij volgen onze deelnemers en weten waar iedereen is.
 • Fotoservice: wij maken foto’s van onze deelnemers onderweg.

Wat is inbegrepen?

 • Leven als een prof arrangement powered by Cycle Travel.
 • Verblijf op basis van halfpension in luxe chalets (lunch vanuit de volgauto op de routes).
 • Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie.
 • Volgauto of reisbegeleider tijdens de tochten.
 • Bikewash; elke dag worden de fietsen schoongemaakt en nagelopen.
 • Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt bij je kamer!
 • Gratis Sportvoeding pakket 4Gold.
 • Afgesloten opslag voor de fietsen.
 • Fietswerkplaats.
 • Parkeergarage voor de auto.
 • Handdoeken.
 • Bedlinnen.
 • Reserveringskosten.
 • Eindschoonmaak.

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar accommodatie.
 • Sportmassage
 • Dranken (op basis van nacalculatie)
 • Inschrijfgeld en registratie voor de Cyclosportive de la Madeleine op 6 augustus 2023.
 • Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Huur van racefiets.
 • Medische keuring; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.

Extra services bij te boeken

 • Sportmassage van €59,95; plan gedurende de week een extra welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
 • Early check-in voor €125 per dag; start je voorbereiding eerder en verken de cols in de omgeving.
 • Late check-out voor €125 per dag; plak er een paar dagen aan vast en geniet in alle rust van de cols in de omgeving..
 • Fietsnavigatie voor slechts €25,- leveren een topproduct van Wahoo, de Elemnt Bolt V2. Als deze je bevalt mag je hem na de granfondo overnemen met een leuke korting.

INSCHRIJVINGEN PER GROEP / CHALET
Boek je eigen luxe privé chalet of appartement. Alle accommodaties zijn voorzien van eigen sanitair, goede (single) bedden en ruim opgezette livings en keuken.

Deze reis kan doorgaan bij het minimale inschrijfaantal van 8 personen. De organisator behoudt recht het arrangement “Leven als een prof” voor deze reis te annuleren als het minimum aantal inschrijvingen niet gehaald wordt. U ontvangt dan tijdig een gepaste aanbieding.


Hoe kan ik inschrijven?

 • Direct via de link van CycloWorld
 • Direct bij Cycle Travel via deze website

Betalingsmogelijkheden

 • Direct via o.a. iDEAL, Creditcard, Bankcontact of gespreid betalen via Klarna
 • Op factuur; bij keuze van deze optie gelieve 20% aan te betalen

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden


Deze reis maakt onderdeel uit van;

CYCLOWORLD TRAVEL SERIES

Geniet van de best georganiseerde granfondo’s die we onderdeel gemaakt hebben van de CycloWorld Travel Series. Leef als een prof tijdens onze evenementen hosted by Cycle Travel.

Locatie: Saint-François-Longchamp, Parc Madeleine (Frankrijk)

Fietsen in de Franse Alpen in een hele mooie ambiance op de Col de la Madeleine. Beklim alle mythische bergpassen in het grootste fietsgebied ter wereld.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Saint-François-Longchamp, Parc Madeleine (Frankrijk)