NL EN DE FR ES

Cyklist Alpen Challenge 2022

In het kort

Cyklist het Eindhovens wielercafe organiseert haar eerste Alpen Challenge. Een uitdagende fietsvakantie in de Franse Alpen op de racefiets. Deze vakantie is s’werelds meest populaire fietsgebied en voert je over de mythische cols in de Franse Alpen.

Hoogtepunten:
– Verblijf in luxe chalets
– Reis op basis van volpension
– Volgauto en ondersteuning
– Beklimmen van mythische Alpencols
4 /5
5 /5
3 /5
4 /5
04 juni 2022 / 09 juni 2022
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

795,001.049,00

6 dagen
450 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Medische keuring advies

Voor de reis wordt een medische keuring geadviseerd! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is het aan te raden een sportmedische keuring te laten doen. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Bikewash service by Dynamic

Elke dag na het fietsen laat je je fiets even verwennen. Maak gebruik van onze bikewash service!

49,95

49,95

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

Sportmassage

Zorg goed voor je lichaam tijdens een Cycle Travel fietsvakantie en maak gebruik van onze professionele masseurs.

59,95

59,95

Early check-in volpension

Lekker uitgerust aan je fietsvakantie beginnen? Dat kan; maak gebruik van onze early-check-in en kom een dag eerder aan. Deze aanbieding is inclusief avondeten, overnachting en ontbijt.

125,00

125,00

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Details

Cyklist het Eindhovens wielercafe organiseert haar eerste Alpen Challenge. Een uitdagende fietsvakantie in de Franse Alpen op de racefiets. Deze vakantie is s’werelds meest populaire fietsgebied en voert je over de mythische cols in de Franse Alpen.

Cyklist biedt in de Franse Alpen een superlocatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Saint Francois Longchamp ligt het kleinschalige 4-sterren vakantiepark Parc Madeleine. De luxe chalets en appartementen liggen direct aan de Col de Madeleine (hors categorie klim in o.a de Tour de France & Parijs-Nice) en is ook bekend als het skigebied Grand Domaine (165km). Tijdens uw fietsvakantie in de Franse Alpen staan alle faciliteiten tot uw beschikking. Genieten in het restaurant en laat u in de watten leggen na een fietstocht. Het park ligt op ongeveer 9 uur rijden vanaf Eindhoven.

Saint-François Longchamp bevindt zich in het hart van het grootste fietsgebied ter wereld. Vertrek voor een fantastisch avontuur in het hart van de Alpen. Parc Madeleine ligt pal aan de legendarische Col de la Madeleine en wordt omringd door even zovele mythische bergpassen zoals o.a. de Col du Glandon, Croix de la Fer, Col du Galibier. Alleen de Col de Madeleine is op drie verschillende routes te beklimmen onder compleet andere omstandigheden. Dit maakt de berg extra speciaal en uitdagend voor fietsers die van afwisseling houden. In onze fietsvakantie routes nemen we ook de minder bekende maar even zo mooie beklimmingen mee. Laat u verrassen in deze mooie omgeving!

Programma zaterdag 4 juni tot en met donderdag 9 juni 2022

Er is een mogelijkheid tot boeken van een early check in op vrijdag 3 juni met bijbetaling van €125,- incl. avondeten, overnachting en ontbijt.

Extra services bij te boeken;
Bike Wash van €49,95; elke dag wordt je fiets nagelopen, schoongemaakt en gesmeerd. Ga veilig op pad en maak gebruik van deze geweldige service door onze mechaniekers.
Sportmassage van €49,95; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen. Mocht je bij willen boeken kan dat ter plekke voor slechts €29,95.
Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt bij je kamer! De was service kun je boeken voor €9,95 per dag.
Sportvoedingpakket 4Gold; neem goede sportvoeding mee op reis, profiteer van een aanbieding van 4Gold en we zorgen voor voldoende voeding tijdens de reis.

Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – Zaterdag  4 juni
Reisdag en aankomst in namiddag  met rondleiding, introductie, briefing en koffie bovenop de Col de Madeleine
Voor de early check in deelnemers  hebben er een korte route voor zaterdag 4 juni uitgezet, om alvast erin te komen. Op het einde van de dag haken we aan bij de rest.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 2 – Zondag 5 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route met Valmorel (korte route) of Meribel (lange route)  Col de la Madeleine noordzijde
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 3 – Maandag 6 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route met Col du Glandon, Croix de la Fer, Col de la Madeleine via Montgellafrey
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 4 – Dinsdag 7 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route met Col de Chaussy, Les Lascets de Montvernier, Col de la Madeleine zuidzijde
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 5 – Woensdag 8 juni
08:00u: Ontbijt.
09:00u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route met Col du Mollard, Croix de la Fer, Col de la Madeleine via La Chambre
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 6 – Donderdag 9 juni
07:00u tot 09:00u: Ontbijt.
We nemen afscheid en starten onze terugreis.


Tijdens onze fietsritten zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reserve materialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een gemiddelde of goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!


Inschrijven of aanmelden kan bij:
Cyklist wielercafe, NRE Terrein, Gasfabriek 3, Eindhoven.
Cycle Trend, Duivendijk 5a, Nuenen.
Direct op deze site van Cycle Travel

Locatie: Saint-François-Longchamp, Parc Madeleine (Frankrijk)

Fietsen in de Franse Alpen in een hele mooie ambiance op de Col de la Madeleine. Beklim alle mythische bergpassen in het grootste fietsgebied ter wereld.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Saint-François-Longchamp, Parc Madeleine (Frankrijk)