NL EN DE FR ES

Eindje Fietsen Barcelonette

In het kort

We bieden in de Franse Alpen een fijne locatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Les Thuiles (nabij Barcelonette) ligt de kleinschalige 4-sterren Camping Le Fontarache.

Hoogtepunten:
– Verblijf mogelijk in chalets of eigen kampeerplaats
– Reis op basis van halfpension met eigen kok
– Volgauto en ondersteuning
– Beklimmen van mythische Alpencols van de Tour de France
4 /5
3 /5
4 /5
4 /5
24 juni 2023 / 01 juli 2023
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]
Er zijn nog -1 tickets beschikbaar.

475,00

8 dagen
650 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Details

We bieden in de Franse Alpen een fijne locatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Les Thuiles (nabij Barcelonette) ligt de kleinschalige 4-sterren Camping Le Fontarache. De chalets en kampeerplaatsen liggen lekker bij elkaar en onze huischef Haro zorgt weer goed voor ons tijdens de fietsvakantie. Hier staan alle faciliteiten tot je beschikking. De camping ligt op ongeveer 10 uur rijden vanaf Eindhoven.

Opzet Programma van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 1 juli 2023

Deze opzet en prijsstelling is geschikt voor groepen van max 20 personen. Prijs voor Eindje Fietsen is €475 all-in

Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – 24 juni 
Reisdag en aankomst in namiddag.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 2 – 25 juni 
Programma volgt in mei 2023

Dag 3 – 26 juni 
Programma volgt in mei 2023

Dag 4 – 27 juni
Programma volgt in mei 2023

Dag 5 – 28 juni
Programma volgt in mei 2023

Dag 6 – 29 juni

Programma volgt in mei 2023

Dag 7 – 30 juni
Programma volgt in mei 2023 

Dag 8 – 1 juli
Na ontbijt starten we onze terugreis

Tijdens onze fietsritten zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reserve materialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een gemiddelde of goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

 


Wat is inbegrepen? 
-De leukste fietsgroep om mee op vakantie te gaan!
-Verblijf op basis van halfpension in een chalet of een eigen kampeerplek
-Volgauto of reisbegeleider tijdens de vooraf geselecteerde tochten
-Reserveringskosten
-Eindschoonmaak
-GGTO garantiefonds verzekering
-Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n.

Wat is niet inbegrepen?
-Vervoer naar accommodatie
-Dranken en consumpties aan de bar
-Reis- en annuleringsverzekering
-Bedlinnen, tegen €20 p.p. bijbetaling
-Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n.

Extra services;
tegen bijbetaling van €75,- zorgen we voor extra ruimte zodat je met max 3 personen een 6 persoons mobile home of chalet bezet.
-Wil je je fietskleding laten wassen? voor €9,95 kun je dit laten verzorgen door ons. Aan te geven bij de boeking.


INSCHRIJVINGEN PER GROEP / CHALET
Boek je eigen luxe privé chalet of appartement. Alle accommodaties zijn voorzien van eigen sanitair, goede (single) bedden en ruim opgezette livings en keuken.

We houden zoveel mogelijk rekening met jullie groepsindeling met vrienden en bekenden van elkaar. In elk chalet is genoeg privacy met eigen single beds en sanitair

Boekingsperiode: vanaf 21 februari 2023 t/m 1 juni zolang er plaats is (max 20 personen!)


Hoe kan ik inschrijven?
-Direct bij Cycle Travel via deze website
Betalingsmogelijkheden
-Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of gespreid betalen via Klarna
-Op factuur; bij keuze van deze optie gelieve 20% aan te betalen
Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

 


Wie gaan er o.a mee met ons als begeleiding?

 

Jurre Vijn

Jurre is een echte alleskunner. Een zeer begaafde monteur, technisch uitmuntend en zorgt dat alle fietsen en materialen in topconditie blijven. Fietsen is zijn grote passie;
gravel, mountainbike en race zijn allemaal hobby’s voor hem.
Hij zal zijn studie combineren met Cycle Travel fietsvakanties en is in de weekenden ook werkzaam bij een specialistische fietsenwinkel.

Rutger van de Zanden

Als eigenaar van de Cyklist konden we ons geen betere kok wensen. Rutger gaat mee om jullie van fantastische eten en drinken te voorzien. Een mooi opzet bij de tenten is aanwezig met een buitenkeuken a la camping stijl.

 

 

 

Locatie: Les Thuiles, Camping Le Fontarache, Frankrijk

Neem het provencaalse land. Neem de vallei van Ubaye, de mooiste vallei van de zuidelijke Alpen, gelegen in de nabijheid van het nationale park Mercantour en de Gorges du Verdon.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Les Thuiles, Camping Le Fontarache, Frankrijk