NL EN DE FR ES

FIETSTRAVEL Dolomites 2023

In het kort

In 2023 staan de Italiaanse Dolomieten op het programma! Tijdens de volledig verzorgde fietsvakantie aangeboden door FIETSTRAVEL zullen we het mooiste gebied van de Italiaanse Dolomieten bezoeken. We gaan namelijk naar Alta Badia.

Hoogtepunten:
– Volledig verzorgde fietsvakantie in de prachtige Italiaanse Dolomieten
– Inclusief mechanische ondersteuning, bikewash, volgauto en verzorging onderweg
– Uniek in dit evenement; deelname aan de Dolomites Bike Day & rijden van parcours Maratona dles Dolomites
– Gratis fietsshirt van de Tour de Dolomites reis inbegrepen
4 /5
4.5 /5
5 /5
4 /5
23 juni 2023 / 28 juni 2023
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

1.199,001.399,00

6 dagen
400 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

Early check-in volpension

Lekker uitgerust aan je fietsvakantie beginnen? Dat kan; maak gebruik van onze early-check-in en kom een dag eerder aan. Deze aanbieding is inclusief avondeten, overnachting en ontbijt.

125,00

125,00

Squirrel’s Saddle Butter fietsreis

Squirrel's Saddle Butter is werelds beste natuurlijke fiets zalf: ter voorkoming van zadelproblemen.

16,95

16,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Racefiets huren PINARELLO DOGMA F of F12

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen.  

295,00

295,00

Sportmassage Melodia del Bosco

De functie van een sportmassage is niet alleen herstel, maar ook preventie en zelfs het verbeteren van prestaties. Sportmassage is meer gericht op de spieren zelf, de handgrepen kunnen helpen bepaalde gebieden los te maken. Tijdens de fietsvakantie geeft onze professionele sportmasseuse de juiste behandeling.

49,00

49,00

Details

In 2023 staan de Italiaanse Dolomieten op het programma!
Tijdens de volledig verzorgde fietsvakantie aangeboden door FIETSTRAVEL zullen we het mooiste gebied van de Italiaanse Dolomieten bezoeken. We gaan namelijk naar Alta Badia. Badia is een klein dorp in het centrum van de Ladinische regio, waaronder Val Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Livinallongo (de valleien rond het Sella-massief) en de vallei van Cortina d’Ampezzo.

Jaarlijks zijn hier de mooiste marathons en fietsevenementen met de beroemde Sella Ronda. De Dolomieten staan ook niet voor niets op het Unesco erfgoed van mooiste landschappen ter wereld. Om je een goed beeld te geven lichten we een van de meest markante en mooiste routes eruit die alles in zich heeft dat de Italiaanse Dolomieten zo bijzonder maken.

Een van de routes die absoluut niet mag ontbreken is de Sella Ronda. ‘Slechts’ 53 kilometer lang, maar wel met vier verschillende bergpassen die je gaat tegenkomen. Campolongo, Gardena, Pordoi en de Sella, waaraan dit rondje zijn naam te danken heeft.

De klassieke variant van dit rondje (want je kunt ‘m op verschillende manieren rijden) is met start in het dorpje Corvara in Badia. De plek is al schitterend. Je wordt omgeven door de Dolomieten, de bekende puntige bergtoppen van steen. De reden dat de Sella Ronda als ‘klassieker’ kan worden bestempeld is vooral ook vanwege zijn opname in de Maratano dles Dolomites, een van de mooiste, best georganiseerde en meest uitdagende Gran Fondo’s die er is. Hier is ook de klassieke route opgenomen, met de start op de Campolongo, dan de Pordoi, de Sella en de Gardena als afsluiter. Tijdens de Dolomite Bike Day is deze ook opgenomen in de route.

Deze route draait uiteindelijk rondom de Torri del Sella. De kenmerkende en uitgesproken vorm van deze punten bestaat uit vijf stenen torens die met elkaar verbonden zijn door een de zogenaamde Lokomotive (locomotief), op meer dan 2,400m hoogte. Het is echte en unieke plek en niet voor niets is dit gedeelte opgenomen op de lijst van UNESCO werelderfgoed.

CAMPOLONGO

Het is fijn dat deze klassieke ronde begint met de relatief makkelijke Campolongo. Het ligt er een klein beetje aan vanaf waar je meet, maar de beklimming is ongeveer 6 kilometer lang, met een gemiddelde van 5,9%. Daar wordt je in principe niet warm of koud van, mits je een beetje getraind bent. Nergens is de klim echt steil en hij slingert mooi naar een hoogte van 1875 meter. Heerlijk om ’s ochtends mee op te warmen en het is eigenlijk vanaf het begin al genieten. Vergeet vooral ook niet om achterom te kijken.
Wat mooi is op de top is dat je echt even een kijkje aan ’twee kanten’ kunt nemen. Beide dalen zijn goed zichtbaar vanaf de top. De afdaling is lekker lang en overzichtelijk. Dubbel fijn om te starten.

 

PASSO PORDOI

Na de afdaling van de Campolongo kom je in het dorpje Arabba. Tijdens de Maratona moet je na de tweede keer Campolongo hier rechtsaf richting het monster dat de Passo Giau heet. De eerste keer Campolongo leidt je vervolgens naar rechts richting de Passo Pordoi. De opwarming met de Campolongo is zeker nuttig als je onderaan de Pordoi begint. Met 9,2 klimkilometers aan 7% gemiddeld is dit geen sinecure. Zeker ook omdat deze naar een hoogte van 2238 meter klimt, net iets lager dan de Sella pas. Je wordt hier dus enorm getest, want het is boven 2000 meter en het is steady omhoog. Toen wij deze klim reden, was dit echt wel een grote uitdaging in de Sellaronda. Maar ook hier zijn de uitzichten schitterend. De wegen zijn mooi, breed, slingerend. Het is zo genieten in dit stuk van de wereld.

(c) Yorit Kluitman

De afdaling aan de andere zijde van de Pordoi is 12 kilometer lang en is een fractie steiler dan de beklimming zelf. Je kunt hier wel mooi afdalen hoor, dus goed handen onderin de beugels en gaan!

PASSO SELLA

Zet je schrap want na de afdaling van de Pordoi draait het scherp rechts omhoog richting de Passo Sella. Na de regelmatigheid van de Campolongo en de Pordoi is de Passo Sella echt een stuk onregelmatiger. Het is heel moeilijk om in een ritme te komen en zeker tussen kilometer 4 en 8 van deze 2244 meter hoge mastodont is het echt keihard werken. Totaal klim je in 11 kilometer aan 7,2% omhoog. Je klimt langzaam tussen de bomen uit naar de top. Je hebt echt wel een paar mooie haarspeldbochten, die ook nog eens goed genummerd zijn. Het laatste stuk zie je de Torri del Sella heel mooi liggen.Bovenop is een soort van postkantoor/koffiehuis waar je eigenlijk wel wil stoppen, al is het maar om even op adem te komen na deze nare beproeving.

PASSO GARDENA

De afsluiter van dit klassieke rondje is de Passo Gardena. Deze klim is relatief aan de korte kant en bestaat eigenlijk ook uit twee delen want er zit in de 5,7 kilometer lange weg naar de top een stuk van ruim een kilometer dat vlak/aflopend is. Daardoor is het totale gemiddelde van deze klim slechts 4,4%, maar dat vertekent dus door het stukje afdaling. Op de steile gedeeltes is het toch wel aan 7-8% omhoog, maar de laatste stijging is weer slechts 5 tot 6%.

De afdaling naar het dorp Corvara is heerlijk. 7% gemiddeld en een kilometer of 9 brengt je weer terug bij de start van dit klassieke rondje. Onderaan plof je neer op een Italiaans terras met een espresso of je doet je tegoed aan een (hearty) pasta, terwijl je de omgeving nog een keer in je opneemt. Het is ook wel een klassieker om nog even op de foto te gaan met de letters van Corvara, die een mooie backdrop kennen.

UNIEKE DAG IN DEZE VAKANTIE:  DOLOMITES BIKE DAY 24-06-2023

De Dolomieten Fietsdag is een uniek soort zaterdag. Fietsers van alle niveaus kunnen samen op afgesloten wegen rijden, de lokale bergcols en passen op en af. De lus van 51 km staat open voor iedereen: professionals, amateurs, jongeren en beginners.

We rijden op de wegen waar de Giro d’Italia en de Maratona Dles Dolomieten plaatsvinden.

De Dolomieten en de Giro d’Italia zijn sinds het begin van de Italiaanse ‘roze race’ met elkaar verweven. In de loop der jaren zijn er vele epische veldslagen ‘gevochten’ in het zadel tussen de beste wielrenners aller tijden. Daarom zijn de Maratona dles Dolomites en nu de Dolomites Bike Day zo beroemd: ze bieden een zeldzame kans om zonder verkeer over deze beroemde wegen te fietsen.


Programma vrijdag 23 juni tot en met woensdag 28 juni 2022

-Wil je een dag eerder komen? Er is een mogelijkheid tot boeken van een early check in op donderdag 22 juni met bijbetaling van €125,- incl. avondeten, overnachting en ontbijt.
Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – Vrijdag 23 juni 
Reisdag en aankomst in namiddag  met rondleiding, introductie, briefing en koffie bij Hotel Melodia Del Bosco. Hierna even uurtje de beentjes losrijden in de omgeving van het hotel.
Voor de early check in deelnemers  hebben er een korte route voor vrijdag 24 juni uitgezet, om alvast erin te komen. Op het einde van de dag haken we aan bij de rest.
16:00u: Korte fietssessie met benen losrijden na de reis van vandaag.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 2 – Zaterdag 24 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route: Dolomites Bike Day vanuit Corvara. Afgesloten voor verkeer!
Lengte: 65km
Hoogte: 1850hm
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 3 – Zondag 25 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route: Tre Cime di Lavaredo
Lengte: 123km
Hoogte: 3450hm
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 4 – Maandag 26 juni
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route: Sella Ronda
Lengte: 55km
Hoogte: 1750hm

OF (alternatief)
Route: Passo Fedaia
Lengte: 105km
Hoogte: 3100hm
19:00u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 5 – Dinsdag 27 juni
08:00u: Ontbijt.
09:00u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Route: Maratona dles Dolomites
Lengte: 140km
Hoogte: 3850hm

OF (alternatief)

Route: Plose Tour
Lengte: 101km
Hoogte: 3050hm
19:30u: Avondeten met toost op prachtige week

Dag 6 – Woensdag 28 juni
07:00u tot 09:00u: Ontbijt.
We nemen afscheid en starten onze terugreis.

Tijdens onze fietsritten zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reserve materialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een gemiddelde of goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

 


Wat is inbegrepen? 
-De leukste fietsgroep en begeleiding om mee op vakantie te gaan!
-Unieke fietsdag op afgesloten parcours tijdens de Dolomiti Bike Day.
-Verblijf op basis van halfpension in comfort kamers of luxe suites (Lunch vanuit de volgauto op de routes)
-Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie
-Volgauto of reisbegeleider tijdens de tochten
-Bikewash; elke dag worden de fietsen schoongemaakt en nagelopen
-Recovery food; na elke rit zorgen we voor een goede herstelmaaltijd
-Afgesloten opslag voor de fietsen
-Fietswerkplaats
-Handdoeken
-Bedlinnen
-Reserveringskosten
-Eind schoonmaak
-Gebruik van de wellness
-Gebruik van de Fitness
-Gratis goodybag aangeboden door FIETSTRAVEL
-Early-bird korting van €100,- voor inschrijvers (tot 31-01-2023).
-Gratis fietsshirt van een FIETSTRAVEL Giro de Dolomites 2023 t.w.v. €100,-

Wat is niet inbegrepen?
-Vervoer naar accommodatie
-Toeristen belasting €2,50 p.p.p.n. ter plekke te voldoen
-Reis- en annuleringsverzekering
-Huur van racefiets (prijs op aanvraag)
-Medische keuring; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.
-Dranken & snacks na het diner uit de hotel bar of lounge.

Extra services bij te boeken;
Sportmassage van €49,-; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
Sportvoedingpakket; een pakket afgestemd op je dagelijkse verbruik inclusief herstel. Meer info volgt.
Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt de volgende ochtend bij het ontbijt. Dit kan voor €9,95 per dag.
Single room toeslag; kies je voor een 1-persoonskamer is er een totale toeslag van €250,-


INSCHRIJVINGEN PER GROEP / LUXE SUITES
Voor deze reis is het mogelijk om uw eigen luxe familie suite te reserveren bij minimale aantal van 4 personen. In dit luxe suite appartement bevindt zich ook een eigen keuken en extra sanitair. Dit is zonder extra kosten of toeslag. Geeft dit tijdig door aan ons!


Hoe kan ik inschrijven?
-Direct bij FIETSTRAVEL ism Cycle Travel of via een van onze samenwerkende touroperators.

Early-bird inschrijvingen tot en met 31-01-2023:

-Ontvang €50,- tot zelfs €100,- korting op de totaalprijs
-Gratis fietsshirt speciale editie FIETSTRAVEL “Giro dles Dolomites” t.w.v. €99,90

Betalingsmogelijkheden
Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of later betalen via Klarna.
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 20% binnen 7 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Voucher; heb je nog een voucher tegoed van een vorige reis? Betaal dan op factuur/rekening en ontvang je gecorrigeerde factuur binnen 5 werkdagen.
Zakelijk; wil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie op  factuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden


Locatie: Alta Badia, Melodia Del Bosco (Italië)

Badia is een klein dorp in het centrum van de Ladinische regio, waaronder Val Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Livinallongo (de valleien rond het Sella-massief) en de vallei van Cortina d'Ampezzo.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Alta Badia, Melodia Del Bosco (Italië)