NL EN

Ardennen Challenge september 2024

In het kort

Speciaal voor de leden, fans en volgers van FIETSVROUWEN.CC  bieden we een leuk en gezellig fietsweekend aan in de Belgische Ardennen met alles erop en eraan. Een flinke tocht voor de echte vrouwen met Panache in de benen die voor de mooi trainingsweekend willen gaan, genieten van lekker eten en gezelligheid onder elkaar.


 

Hoogtepunten:
– Voor ieder wat wils, voor elke niveau! Keuze uit 2 versies.
– Verzorging onderweg met volgauto
– Zeer gevarieerde 2 of 3 fietsdagen in kleine groepen
– Topaccommodatie in het centrum van het gezellige La Roche-en-Ardenne
3.5 /5
4 /5
5 /5
3.5 /5
03 mei 2024 / 05 mei 2024
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

375,00525,00

3 dagen
220 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Details

Speciaal voor de leden, fans en volgers van FIETSVROUWEN  bieden we een trainingsweekend aan in de Belgische Ardennen met alles erop en eraan. Een flinke tocht voor de vrouwen met Panache in de benen die voor een mooi trainingsweekend willen gaan, de vrouwen die een paar mooie tochten willen rijden en samen genieten van lekker eten en gezelligheid onder elkaar.

Keuze uit 2 versies, vernoemd naar de Champagne soort ‘Doux‘ of ‘Demi-Sec‘, echter bieden we ook op maat aan naargelang de wens en niveau. Er is een derde ‘op maat’ mogelijkheid.

We vertrekken op 2 punten en hebben 2 soorten deelnames voor jullie in petto: 

1-Maastricht bij Fixed Gear Coffee, te bereiken via de NS op Maastricht Centraal station waar je ook kunt aanhaken voor de “DEMI-SEC” versie.  Wij nemen je bagage mee in de volgauto.
2-Vanuit thuis; je schrijft je in de voor de “DOUX ” versie of als optie

Een derde optie is een op maat oplossing zodat iedereen mee kan op dit fantastische weekend!

Wil je meer te weten komen of ervaren hoe het is om in de heuvels te gaan fietsen?
Kijk dan zeker hier eens naar:
Zet in je agenda: de Fietsvrouwen klim clinic in april; die staat in het teken van klimmen en dalen in Zuid Limburg. Mocht je je aanmelden voor deze reis dan ontvang je van ons een korting van 50% op deze clinic met de speciale code; cycletravel (MEER INFO VOLGT IN HET VOORJAAR 2024)

DE REIS

Vol bravoure rijden we vanaf Panache in La Roche twee hele mooie routes in de Belgische Ardennen. Deze flinke tocht vernoemd naar de Champagne soort met een zeer zoet karakter; de “DOUX”. En dat mag deze ook wel genoemd worden, niet zo heftig als de DEMI-SEC maar zeker zo uitdagend!

We bieden 2 soorten deelnames aan;
Versie Doux; We gaan in 2 dagen tijd voor 200km en 3900hm op de racefiets.
-Versie Demi-Sec; We gaan in 3 dagen voor 300km en 4500hm op de racefiets
Hierdoor kun je voor elk niveau en deelnemer een weekend samen hebben! Want plezier staat voorop!

Dag 1: Reisdag of fietsdag naar La Roche-en-Ardennes.
Deelneemsters aan de “DEMI-SEC” versie: verzamelen bij Fixed Gear Coffee in Maastricht. Hierna rijden we een mooie route via Borgloon  (pauze plaats) naar de Belgische Ardennen. Er is een volgauto aanwezig bij deze tocht.
In de namiddag wacht ons een recovery snack bij aankomst. In de avond een heerlijke pasta maaltijd in La Roche bij locatie Panache.

Dag 2: Op zaterdag rijden we een zeer fraaie en uitdagende ronde in de Belgische Ardennen, omgeving Durbuy, La Roche en rijden we alle bekende heuvels zoals, col de Chaussy.
Verzorging onderweg vanuit onze auto en in de avond een gezellige samenzijn met goed eten en sterke verhalen. 

Dag 3: Na een stevig ontbijt terug gaan rijden de deelnemers van de DEMI-SEC versie terug naar Nederland, maar niet zonder die laatste mooie klimmetjes mee te pakken in de Ardennen. De route gaat oostelijk richting Luik.
We rijden een mooie ronde met o.a. La Redoute waar onze groepen zich ook zullen splitsen. `
Met de DOUX en SEC deelnemers via o.a. Stavelot en Houffalize terug naar La Roche.
Bij Panache kun je nog verfrissen en rijden we terug naar huis. 

In Maastricht bij Fixed Gear Coffee wacht ons daar de finish van de deelneemsters aan de Demi-Sec versie. 


Wat is inbegrepen? 
-All inclusieve weekend incl. overnachtingen, eten & drinken, lunches, diners; geen extra kosten voor deelneemsters!
-Reisbegeleiding met volgauto
-Verzorging onderweg met lunch & koffie vanuit de volgauto
-Mechanische ondersteuning in La Roche
-Bikewash  service van de fietsen na de ritten op vrijdag en zaterdag
-Ontbijt & snacks direct na de fietstochten
-Diners op vrijdag- en zaterdagavond
-Transport van de fietsen en bagage voor deelnemers van de Demi-Sec versie van en naar Maastricht
-Alle dranken (behalve alcoholische)

Wat is niet inbegrepen?
-Vervoer voor deelnemers van de Doux versie
-Verzekering
-Toeristenbelasting p.p. (ter plekke te voldoen)

 


Extra services bij te boeken:
-Single room voor het gehele weekend €150,-
-Sportvoeding pakket voor het hele weekend (ook onderweg) t.w.v. €33,95
-Wasservice fietskleding €9,95

___________________________________________________________________________________

REISBEGELEIDING namens Fietsvrouwen; Maks Groeneveld

Maks kocht in 2017 haar eerste fiets, maar toen zij vanaf begin 2021 steeds meer mensen met dezelfde passie ontmoette, kreeg zij het fietsvirus écht te pakken. Dat begon met veel kilometers maken op haar racefiets, maar al snel kwam daar ook een gravelbike bij. Sindsdien pakt ze het liefst zo veel ze kan de auto naar mooie gebieden om daar te gravellen met vrienden.

In het dagelijks leven begeleidt Maks scholieren en hun ouders, maar ze wordt er ook heel blij van om buiten haar werk onder de mensen te zijn. Zij houdt van anderen helpen, een gezellige sfeer neerzetten en mooie, nieuwe gebieden verkennen.

Aan beeldmateriaal geen gebrek wanneer Maks mee gaat op reis; het liefst legt zij haar avonturen vast zodat alle herinneringen bewaard blijven.

Locatie: La Roche-en-Ardenne, Panache (België)

Fietsen en een onvergetelijk en comfortabel verblijf combineren? Dan zit je goed bij onze Cycle Travel locatie Panache Bike & Sleep. We bieden mogelijkheden voor zowel groepen als individuele fietsers.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: La Roche-en-Ardenne, Panache (België)