NL EN DE FR ES

Fietsvrouwen Oostenrijk reis 2023

In het kort

Van 6 tot en met 10 september staat de Fietsvrouwen Fietsreis naar Oostenrijk gepland. Samen met Fietsvrouwen gaan wij naar Sportchalet Viehhofen. Gedurende de reis zul je Salzburgerland op de fiets ontdekken. Dit is de grootste fietsregio van Oostenrijk, genoeg te ontdekken en te beleven dus!
Dit is een reis voor op de racefiets, voor de liefhebster kunnen we een dag (tegen meerprijs) mountainbikes huren en met een gids op pad!

Hoogtepunten:
– Fietsvakantie met een gezellige groep vrouwen
– Verblijf bij een Nederlands gezin in een fijn chalet wat helemaal is ingericht op de komst van sporters
– Volledig verzorgde fietsvakantie, inclusief volgauto tijdens de ritten
– Begeleiding van een ervaren crew
3.5 /5
4 /5
5 /5
3.5 /5
06 september 2023 / 10 september 2023
Mountainbike - MTB / Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

799,00999,00

4 dagen
300 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Mountainbike hardtail huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze hardtail mountainbike (alleen voorvering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

29,95

29,95

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

Details

Van 6 tot en met 10 september staat de Fietsvrouwen Fietsreis naar Oostenrijk gepland. Samen met Fietsvrouwen gaan wij naar Sportchalet Viehhofen. Gedurende de reis zul je Salzburgerland op de fiets ontdekken. Dit is de grootste fietsregio van Oostenrijk, genoeg te ontdekken en te beleven dus!
Dit is een reis voor op de racefiets, voor de liefhebster kunnen we een dag (tegen meerprijs) mountainbikes huren en met een gids op pad!


Voor het zover is duurt het nog eventjes, maar het is wel belangrijk om vast kilometers te gaan maken. De Alpen zijn nou eenmaal iets anders dan de heuvels in Zuid-Limburg. Wil je aan de slag met het trainen van je klim & daal skills? Doe dan mee aan een clinic.

Je kunt je optimaal voorbereiden met de trainingsschema’s van Fondo. Hiervoor kun je een code ontvangen! 

 

DE OMGEVING
Salzburgerland
staat bekend om haar prachtige natuur. Van heuvels en meren, groene bossen en besneeuwde bergtoppen. Fietsen is hier fantastisch, zowel op de race-, mountain,- of gravelbike.

 

Programma:

Van 6* tot en met 10 september 2023.

*=wil je een dag eerder arriveren kies dan voor aankomst 5 september

6 september:
Aankomstdag

Vandaag kom je aan bij Sportchalet Viehhofen. Het is tijd om je spullen een plekje te geven en de benen even los te fietsen na de reis. We starten met een lokale ronde van zo’n 50 kilometer. 


7 september:
Pillsersee Runde
Een mooie route van 100 km naar de Pillersee. Een prachtig meer waar we even kunnen uitrusten en kunnen genieten van de prachtige omgeving. Na de rustplek stappen we weer op de fiets en fietsen via Zell am See naar Viehhofen.

8 september
De Großglockner Hochalpenstraßestaat op het programma! Een uitdagende, intense klim van zo’n 20 kilometer. Als je eenmaal boven bent is dit echt intens genieten, het is er immers prachtig. Maar het is wel echt een uitdaging, gelukkig valt dat te trainen.
Vind je dit toch te zwaar? Dan staat er een alternatieve route voor je klaar. 

9 september
Na de intensieve dag van gister, doen we het vandaag rustiger aan. Tijd om de benen los te fietsen en onderweg te genieten van al het moois wat Oostenrijk te bieden heeft.

10 september 

Helaas, het zit erop! Tijd om weer naar huis te gaan. Na het ontbijt is het tijd om de auto in te pakken en Oostenrijk te verlaten.

Het is mogelijk om al eerder aan te komen, bijvoorbeeld op 5 september en om later te vertrekken. Dit in overleg met Sportchalet Viehhofen tegen meer prijs.

Wat is inbegrepen?

 • Verblijf op basis van halfpension in top verzorgde appartementen met ruime comfort kamers op basis van 2 personen of single room optie (lunch vanuit de volgauto op de routes
 • Vervoer fietsen en bagage met eigen bus
 • Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie
 • Volgauto en reisbegeleider tijdens de tochten
 • Bikewash; elke dag worden de fietsen schoongemaakt en nagelopen 
 • Recovery food; na elke rit zorgen we voor een herstelmaaltijd
 • Afgesloten opslag voor de fietsen
 • Fietswerkplaats
 • Handdoeken
 • Bedlinnen
 • Reserveringskosten
 • Eind schoonmaak

Wat is niet inbegrepen?

-Vervoer naar accommodatie
-Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen
-Reis- en annuleringsverzekering
-Huur van mountainbike (prijs op aanvraag)
-Medische keuring; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.
-Dranken & snacks tijdens lunches en diners.

Extra services bij te boeken;
Sportmassage van €69,95; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
Early Check-in; Wil je een dag eerder arriveren op dinsdag 5 september kun je 1 overnachting bijboeken in het keuze menu
Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt de volgende ochtend bij het ontbijt.
-Huur mountainbike; wil je ter plekke een mountainbike huren dan dat voor €29,95 bij de extra opties.

 

Reisbegeleiding o.a. door:

Kirsten Boerrigter

Kirsten, eigenaresse van het platform Fietsvrouwen gaat ook mee! Zij is al 3 keer bij Sportchalet Viehhofen geweest en kent de omgeving. Samen maken we er een top tijd van.

 

Betalingsmogelijkheden
Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of later betalen via Klarna.
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 20% binnen 7 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Voucher; heb je nog een voucher tegoed van een vorige reis? Betaal dan op factuur/rekening en ontvang je gecorrigeerde factuur binnen 5 werkdagen.
Zakelijkwil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie op factuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.

 

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

Locatie: Viehhofen, Sportchalet Viehhofen (Oostenrijk)

Met een perfecte ligging is het Sportchalet Viehhofen een perfecte locatie om te gaan mountainbiken. De 12 appartementen bieden een fijn onderkomen na de fietstochten.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Viehhofen, Sportchalet Viehhofen (Oostenrijk)