NL EN DE FR ES

Fietsvrouwen Oostenrijk reis 2023

In het kort

September 2023 staat Oostenrijk op de planning. Samen met fietsvrouwen gaan wij naar Sportchalet Viehhofen. Tijdens een volledig verzorgde reis door Cycle Travel zul je het gebied Salzburgerland ontdekken. Salzburgerland is namelijk de grootste bike regio van Oostenrijk! We gaan op de racefiets maar hebben ook speciaal een dag met gravel en mountainbike wegen erin gepland; deze reis echt voor de avonturieren!

Hoogtepunten:
– Fietsvakantie met een leuke groep vrouwen
– Salzburgerland ontdekken op de racefiets maar ook op de mountainbike
– Volledig verzorgde fietsvakantie
– Begeleiding van een top team
3.5 /5
4 /5
5 /5
3.5 /5
06 september 2023 / 10 september 2023
Gravel / Mountainbike - MTB
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

799,00999,00

4 dagen
300 km
Incl. Verblijf

Extra opties

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

Mountainbike hardtail huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze hardtail mountainbike (alleen voorvering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

29,95

29,95

Details

September 2023 staat Oostenrijk op de planning. Samen met fietsvrouwen gaan wij naar Sportchalet Viehhofen. Tijdens een volledig verzorgde reis door Cycle Travel zul je het gebied Salzburgerland ontdekken. Salzburgerland is namelijk de grootste bike regio van Oostenrijk! We gaan op de racefiets maar hebben ook speciaal een dag met gravel en mountainbike wegen erin gepland; deze reis echt voor de avonturieren!

Wil je meer te weten komen of ervaren hoe het is om in de bergen te gaan fietsen?
Kijk dan zeker hier eens naar:
Zet in je agenda: de Fietsvrouwen clinic op 18 maart; die staat in het teken van klimmen en dalen op de VAM Berg. Mocht je je aanmelden voor deze reis dan ontvang je van ons een korting van 50% op deze clinic met de speciale code; cycletravel
Zie info clinic <–hier –> 

DE OMGEVING
Salzburgerland
heeft een oppervlakte van 7.156 km² en heeft 558.410 inwoners. Daarmee heeft het een bevolkingsdichtheid van 74 inwoners per km². Qua grootte is het de zesde deelstaat van de Alpenrepubliek. Het hoogste punt van de deelstaat is de Großvenediger. De top van de berg ligt 3.657 meter boven de zeespiegel. Het is daarmee de vierde hoogste berg van Oostenrijk.

SalzburgerLand heeft de meest mooie natuur. Van heuvels en meren tot groene bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dit landschap kan perfect op de fiets worden ontdekt. Niets voor niets komen jaarlijks duizenden recreanten, mountainbikers en wielrenners al fietsend de frisse alpenlucht opsnuiven. Want op de fiets ben je vrijer dan waar ook.

Programma donderdag 6 september tot en met maandag 10 september 2023
Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen

Dag 1, 5 september
Eventuele aankomst dag

Dag 1 of 2, 6 september
Eventuele aankomst dag
Ronde lokaal 70km 1000hm
custom route

Dag 2 of 3, 7 september
Race ronde 80km 1250hm
custom route

Dag 3  of 4, 8 september
Mountainbike dag of race
custom route

Dag 4 of 5, 9 september
Race 75km 1100hm
custom route

Dag 6, 10 september
Reisdag

Wat is inbegrepen? 
-De leukste fietsvrouwen groep en begeleiding om mee op vakantie te gaan!
-Verblijf op basis van halfpension in een 4-sterren hotel met ruime comfort kamers op basis van 2 personen of single room optie (lunch vanuit de volgauto op de routes)
-Vervoer fietsen en bagage met eigen bus
-Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie
-Volgauto of reisbegeleider tijdens de tochten
-Bikewash; elke dag worden de fietsen schoongemaakt en nagelopen
-Recovery food; na elke rit zorgen we voor een goede herstelmaaltijd
-Afgesloten opslag voor de fietsen
-Fietswerkplaats
-Handdoeken
-Bedlinnen
-Reserveringskosten
-Eind schoonmaak

Wat is niet inbegrepen?
-Vervoer naar accommodatie
-Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen
-Reis- en annuleringsverzekering
-Huur van mountainbike (prijs op aanvraag)
-Medische keuring; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.
-Dranken & snacks tijdens lunches en diners.

Extra services bij te boeken;
Sportmassage van €69,95; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
Sportvoedingpakket; een pakket afgestemd op je dagelijkse verbruik inclusief herstel. Meer info volgt.
Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt de volgende ochtend bij het ontbijt.
-Huur mountainbike 

Reisbegeleiding door:

Rob van de Brand

Rob is huidig Worldtour monteur bij onder ander EF Education en Lotto-Soudal. Rob zit nog middenin het professionele wielrennen is een echte aanwinst voor ons team om mee naar Oostenrijk te nemen. Naast de enorme technische kennis en kunde brengt ook Rob ook de mooie verhalen mee uit de koers.
Rob neemt een assistent die hem zal helpen bij het perfect onderhouden van onze fietsen

Betalingsmogelijkheden
Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of later betalen via Klarna.
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 20% binnen 7 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Voucher; heb je nog een voucher tegoed van een vorige reis? Betaal dan op factuur/rekening en ontvang je gecorrigeerde factuur binnen 5 werkdagen.
Zakelijkwil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie op factuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

Locatie: Viehhofen, Sportchalet Viehhofen (Oostenrijk)

Met een perfecte ligging is het Sportchalet Viehhofen een perfecte locatie om te gaan mountainbiken. De 12 appartementen bieden een fijn onderkomen na de fietstochten.

Lees meer

Foto's

Ontvang het laatste nieuws als eerste

Follow us on social

Garantiefonds

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Viehhofen, Sportchalet Viehhofen (Oostenrijk)