NL EN DE FR ES

Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains 2023

In het kort

In samenwerking met CycloWorld bieden we in de Franse Alpen een voorbereidingsreis voor de next big thing in cycloland: de Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains. Een evenement met een dubbele beklimming van de lastigste klim van Frankrijk: de Col de la Loze. Je verblijft in een superlocatie voor fietsvakanties. In het centrum van Vallandry ligt het kleinschalige 4-sterren vakantiepark van Villaparcs. Een perfect onderkomen voor je voorbereiding en uiteraard de granfondo zelf.

Hoogtepunten:
– Deelname aan de unieke Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains (op 16 juli)
– Reis op basis van halfpension
– Volgauto en ondersteuning met bikewash
– Verblijf in luxe chalets en mogelijkheid tot verlenging voor Tour de France live te zien!
4 /5
5 /5
5 /5
4 /5
13 juli 2023 / 17 juli 2023
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

999,00

6 dagen
450 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Medische keuring verplicht

Voor de reis is een medische keuring vereist! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is minimaal vereist een sportmedisch rapport aan te tonen voor de organisatie van dit evenement. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Sportmassage

Zorg goed voor je lichaam tijdens een Cycle Travel fietsvakantie en maak gebruik van onze professionele masseurs.

59,95

59,95

Early check-in volpension

Lekker uitgerust aan je fietsvakantie beginnen? Dat kan; maak gebruik van onze early-check-in en kom een dag eerder aan. Deze aanbieding is inclusief avondeten, overnachting en ontbijt.

125,00

125,00

Late check-out volpension

Een dag extra bijboeken kan bij deze reis. We zorgen dat je nog een dag extra kunt genieten en dat je op de originele vertrekdag in de avond nog kunt genieten van het diner en in de ochtend de dag erop van een heerlijk ontbijt.

125,00

125,00

Huur Fietsnavigatie computer Wahoo ELEMNT BOLT V2

Huur voordelig je fietsnavigatie bij ons! De Wahoo Elemnt Bolt V2, het topproduct van Wahoo, is zeer gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. Indien je de fietsnavigatie huurt bij een fietsvakantie georganiseerd door of met Cycle Travel dan leveren we de fietsnavigatie geïnstalleerd inclusief de GPX routes van deze vakantie erin voorgeprogrammeerd.  

25,00

25,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Details

In samenwerking met CycloWorld bieden we een fantastische cycloreis naar de Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains. Wil je echt eens een nieuwe uitdaging dan is dit evenement echt iets voor jou! In 2023 wordt de vierde editie georganiseerd; door corona heeft het nog geen grote bekendheid gekregen maar vanaf 2023 staat deze prachtige berg weer in de Tour de France van 2023!  De afstand is 117 kilometer met 4377 hoogtemeters. Maar vergis je niet, deze cyclo doet niet onder voor La Marmotte of Les Trois Ballons. Volgens CycloWorld heeft het alles in zich om een echte klassieker worden.

Met deze voorbereidingsreis verken je de hoge cols in deze prachtige omgeving en natuurlijk het parcours van de cyclo. Zo sta je helemaal geprepareerd aan de start. Met ons Leven als een prof-arrangement ontbreekt het je aan niks.
Overigens komt de Tour de France live op donderdag 19 juli, mocht je langer willen blijven dan kunnen we hiervoor zorgen.

Overigens zijn er ook kortere afstanden van 53, 46 en 30 kilometer. En er is helemaal niets mis mee om een van deze afstanden te rijden. Iedereen is welkom.

De granfondo

De Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains is nu nog kleinschalig, maar CycloWorld is ervan overtuigd dat dit snel gaat veranderen. Het parcours is te bijzonder; deze cyclo zal vroeg of laat uitgroeien tot een klassieker. De Col de la Loze, die je twee keer beklimt, is de moeilijkste klim van Frankrijk. Een naam die elke fietser op zijn bucketlist wil hebben. Bovendien zijn er grootse plannen om het gebied van Les 3 Vallées de komende jaren te ontwikkelen tot dé fietshotspot van Frankrijk.

Na de start in Brides-les-Bains voert de route richting Moûtiers waar de eerste klim begint naar La Thuile. Enkele lastige passages zullen geen hindernis zijn voor de frisse benen. Je rijdt op een balkon met grandioos uitzicht op het dal; vergeet niet te genieten. Na een korte afdaling volgt de eerst beklimming van de Col de la Loze vanuit Brides-les-Bains via Meribel. In totaal is het 22,5 km klimmen, waarvan de laatste 7 km autovrij. Reken op extreem steile passages, neem je lichtste verzet mee. Nadat je de col gepasseerd bent daal je af naar het dal via Courchevel. Nu volgt de derde klim van de dag richting Champagney-la-Vanoise. Voor wie nog fris is valt hier veel te genieten. Een korte afdaling is de inleiding tot het slotakkoord: de tweede klim naar de Col de la Loze. Dit keer via Courchevel. Ook 22,5 km, maar cijfermatig iets minder lastig. Het zijn nog altijd ruim 1700 meter die je moet overwinnen met vermoeide benen. En ook nu geldt dat de lastigste stukken voor de laatste 7 kilometer bewaard zijn. Finishen op de col is natuurlijk een prachtige afsluiting. Je hebt dan echt een prestatie van formaat neergezet.

Er zijn overigens ook kortere afstanden: 53, 46 en 30 kilometer. Wil je die rijden dan kan dat natuurlijk. Of je neemt lekker je fietsmaat mee die niet meer zo nodig een extreem prestatie hoeft neer te zetten. Genieten staat voorop deze week, ieder op zijn eigen niveau.

Let op! Voor Franse cyclosportieven bestaat de wettelijke verplichting van een medisch certificaat of licentie. Alle informatie over deze granfondo vind je op CycloWorld. Het is mogelijk om rechtstreeks met partner ANCORA Health een afspraak te plannen voor een medisch certificaat.

 

Col de la Loze

Het verhaal van de Col de la Loze is bijzonder. Les 3 Vallées staat bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. Zoals de naam al zegt zijn het drie afzonderlijk dalen die niet via een weg met elkaar verbonden zijn. Fietsers konden tot enkele jaren geleden alleen heen en terug rijden in een van de dalen. In 2019 kwam daar verandering in. Toen werd de Col de la Loze geopend als verbinding tussen Meribel en Courchevel. Het is een ronduit spectaculaire fietsbeleving. Ga maar na: de weg is volledig autovrij, er ligt superasfalt en de omgeving is adembenemend. Volledig ingericht op fietsers. Vanuit beide kanten is het ongeveer 7 kilometer fietsen tot de col op 2304 meter. Omdat de weg is aangelegd over bestaande onverharde mountainbike paden zitten er extreem uitdagende passages in.

De totale klim is overigens veel langer, omdat je vanuit het dal eerst ruim 15 kilometer moet klimmen om in Meribel of Courchevel te komen. Van beide kanten is het dus 22,5 kilometer fietsen van het dal tot de top. Het eerste stuk rij je over een gewone weg met auto’s. Deze wegen zijn prima geasfalteerd en kennen percentages tussen de 6 en 9%. Goed te doen dus. Eenmaal in Meribel of Courchevel start het autovrije stuk naar de col. Letterlijke een unieke ervaring, dit vind je nergens ter wereld.

In 2020 debuteerde deze nieuwe klim meteen in de Tour en naar verluidt zal de extreem steile col in 2023 wederom het decor worden van een Tourfinish.

 

Verdere ontwikkelingen

Wat niet veel mensen weten is dat Col de la Loze slechts het begin is van een veel groter project. Vorig jaar lag dat plan stil door corona, maar inmiddels zijn de Fransen weer aan het asfalteren geslagen. In september 2021 werd de klim naar La Tougnète gerealiseerd, volgens hetzelfde concept als de Col de la Loze. De correspondent van CycloWorld volgde het op de voet en maakte een reportage.

De voorbereiding op de granfondo

In de dagen voor de granfondo zorgen we dat je helemaal geprepareerd aan de start verschijnt. Uiteraard verzorgen we een parcoursverkenning op de Col de la Loze. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. En we hebben een superrit voor je: een rondrit over de Col du Pré en Cormet de Roselend, een van de mooiste cols van Frankrijk. Bovenop de Col du Pré heb je een fabelachtig uitzicht op het Lac de Roselend. Een absoluut fotomoment. Download de route.

Waar verblijf je?

In de Franse Alpen een superlocatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Vallandry ligt een kleinschalige 4-sterren vakantiepark van Villaparcs. De luxe chalets en appartementen liggen nabij Brides-les-Bains, ook bekend als het skigebied Les Arcs. Tijdens uw fietsvakantie in de Franse Alpen staan alle faciliteiten tot uw beschikking. Genieten in het restaurant en laat u in de watten leggen na een fietstocht. Het park ligt op ongeveer 9 uur rijden vanaf Eindhoven.

Vallandry is een skidorp in het Franse wintersportgebied Les Arcs, deel van Paradiski. Het bevindt zich op het grondgebied van de gemeente Landry in het departement Savoie. Vallandry werd in de jaren 80 aangelegd als aanvulling op Plan Peisey dat zich er juist ten zuiden van, in Peisey-Nancroix, bevindt. Vallandry opende in de winter van 1986. Het skigebied Peisey-Vallandry werd intussen volledig geïntegreerd in Les Arcs, dat zich ten noorden en oosten van Peisey-Vallandry bevindt. Zowel Plan Peisey als Vallandry liggen tussen 1550 en 1720 meter boven het zeeniveau.

Vind je de reis te kort?

Heb je meer tijd? Dan zit je goed, want de grote cols liggen voor het oprapen in deze omgeving. Wat denk je van de legendarische Col de la Madeleine? Of de Col de l’Iseran? Met 2770 meter de hoogste officiële col van Europa. Of La Plagne, waar Michael Boogerd in 2002 zijn legendarische overwinning behaalde. Allemaal eenvoudig bereikbaar vanuit Vallandry.

Met onze Early check-in of Late check-out service boek je net zo veel dagen bij als je maar wilt. En over de routes hoef je je geen zorgen te maken, die leveren wij gewoon als gpx-bestand aan.

Programma woensdag 13 juli tot en met maandag 17 juli 2023

 

Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – Woensdag 12 juli
Reisdag en aankomst in namiddag  met rondleiding, introductie, briefing en koffie bij de Villaparcs locatie in Vallandry.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 2 – Donderdag 13 juli
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Parcoursverkenning Col de la Loze. Voor de liefhebbers: La Tougnète.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 4 – Vrijdag 14 juli
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek onderaan bij ingang parkeergarage.
Koninginnenrit: Col du Tra, Col du Pré, Cormet de Roselend.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 5 – Zaterdag 15 juli
08:30u: Ontbijt.
09:00u: Dag naar keuze: fiets poetsen, benen losrijden of luieren.
14:00u: Voor de liefhebbers een tijdrit naar Pralognan-la-Vanoise vanuit Brides-les-Bains (vooraf boeken).
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 5 – Zondag 16 juli 
05:00u: Ontbijt.
06:30u: Met eigen vervoer naar de Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains.
Na de tocht terug met de auto naar Vallandry.
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing.

Dag 6 – Maandag 17 juli 
07:00u tot 09:00u: Ontbijt.
We nemen afscheid en starten onze terugreis.

Zowel tijdens de voorbereidingsritten als de granfondo zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reservematerialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

Onze service tijdens de granfondo

 • Eigen verzorgingspost.
 • Mogelijkheid om een tasje met spullen of bidons neer te leggen bij de verzorgingspost of om spullen achter te laten.
 • Reparatieservice: sta je met pech dan komen we je helpen (niet mogelijk op autovrije deel van Col de la Loze).
 • GPS tracking: wij volgen onze deelnemers en weten waar iedereen is.
 • Fotoservice: wij maken foto’s van onze deelnemers onderweg.

Wat is inbegrepen?

 • Inschrijfgeld en registratie voor de Granfondo Col de la Loze by Brides-les-Bains op 16 juli.
 • Leven als een prof arrangement powered by CycloWorld.
 • Verblijf op basis van halfpension in luxe chalets (lunch vanuit de volgauto op de routes).
 • Mechanische ondersteuning tijdens de vakantie.
 • Volgauto of reisbegeleider tijdens de tochten.
 • Bikewash; elke dag worden de fietsen schoongemaakt en nagelopen.
 • Sportmassage; tijdens uw verblijf mag u een gratis sportmassage inplannen. Wilt u meer massages plannen? Zie extra services om bij te boeken.
 • Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt bij je kamer!
 • Sportvoeding pakket op maat.
 • Afgesloten opslag voor de fietsen.
 • Fietswerkplaats.
 • Parkeergarage voor de auto.
 • Handdoeken.
 • Bedlinnen.
 • Reserveringskosten.
 • Eindschoonmaak.

Wat is niet inbegrepen?

 • Vervoer naar accommodatie.
 • Toeristen belasting €2,55 p.p.p.n. ter plekke te voldoen.
 • Reis- en annuleringsverzekering.
 • Huur van racefiets.
 • Medische keuring; vraag aan via Ancora Health en krijg deze mogelijk vergoed via uw verzekering.
 • Inschrijving voor de tijdrit naar Pralognan-la-Vanoise op zaterdag.

Extra services bij te boeken

 • Sportmassage van €59,95; plan gedurende de week een extra welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
 • Early check-in voor €125 per dag; start je voorbereiding eerder en verken de cols in de omgeving.
 • Late check-out voor €125 per dag; plak er een paar dagen aan vast en geniet in alle rust van de cols in de omgeving..
 • Fietsnavigatie voor slechts €25,- leveren een topproduct van Wahoo, de Elemnt Bolt V2. Als deze je bevalt mag je hem na de granfondo overnemen met een leuke korting.

INSCHRIJVINGEN PER GROEP / CHALET
Boek je eigen luxe privé chalet of appartement. Alle accommodaties zijn voorzien van eigen sanitair, goede (single) bedden en ruim opgezette livings en keuken.

Deze reis kan doorgaan bij het minimale inschrijfaantal van 8 personen. De organisator behoudt recht het arrangement “Leven als een prof” voor deze reis te annuleren als het minimum aantal inschrijvingen niet gehaald wordt.


Hoe kan ik inschrijven?

 • Direct via de link van CycloWorld
 • Direct bij Cycle Travel via deze website

Betalingsmogelijkheden

 • Direct via o.a. iDEAL, Creditcard, Bankcontact of gespreid betalen via Klarna
 • Op factuur; bij keuze van deze optie gelieve 20% aan te betalen

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

 

Locatie: Vallandry, Chalets de Vallandry (Frankrijk)

Het is erg geliefd bij wintersporters en in de zomer door fietsers. De wegen met zijn geschikt voor gravel rijden, mountainbike en op de racefiets is de Col de la Loze binnen handbereik.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Vallandry, Chalets de Vallandry (Frankrijk)