NL EN DE FR ES

Houffa Gravel 2023

In het kort

Ontdek de Belgische Ardennen op je gravel bike! Neem deel aan de UCI Gravel Series in Houffalize en fiets en geniet tijdens een uitdagend weekend met supermooie tochten in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Houffalize.

 

Hoogtepunten:
– Neem deel aan de UCI World Gravel Series in Houffalize
– Ontdek de Belgische Ardennen op je gravelbike
– Volledig verzorgd weekend met gravel specialisten
– inclusief gratis bikewash en inschrijving voor evenement
3 /5
4 /5
5 /5
3 /5
25 augustus 2023 / 27 augustus 2023
Gravel
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

399,00549,00

3 dagen
200 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

4Gold starterpack fiets weekend

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 2 Energy Bars
  • 2 Isotonic Gels
  • 3 Single Servings Carbo Electro
  • 1 Golden Bottle 600 ml

19,95

19,95

Details

Ontdek de Belgische Ardennen op je gravel bike! Neem deel aan de UCI Gravel Series in Houffalize en fiets en geniet tijdens een uitdagend weekend met supermooie tochten in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Houffalize.

Deelname aan de UCI Gravel Series
Tijdens dit weekend is in Houffalize de UCI Gravel Series en kun je kiezen uit 3 verschillende afstanden. Wil je eens proeven aan het echte gravelwerk dan is dit echt een mooie gelegenheid. Dit evenement is op zaterdag 26 augustus 2023.
Er is keuze uit een versie van 50km, 68km en de “wedstrijd” afstand van 110km. In alle versies kun je gaan voor een mooie tijd neer te zetten of hem gewoon als mooie toertocht te rijden.

Vooraf en na de tocht is er koffie van Il Magistrale ter plekke aanwezig.  Na de tocht verfrissen we ons bij Cafe Rouleur in Houffalize, dit is onze ‘service course’ voor deze dag.

Verblijf
We verblijven in het prachtige La Roche-en-Ardenne op slechts een half uurtje rijden van Houffalize. Het Panache hotel is voorzien van alle gemakken voor een mooi gravel weekend. In het hotel hebben we een eigen keuken, bikewash, afgesloten bikeparking en het centrum een van de gezelligste dorpen in de Ardennen op loopafstand.

Programma
Vrijdag 25 augustus 

Aankomst bij Panache hotel in La Roche-en-Ardenne in de namiddag. Wil je al eerder komen of een route verkennen? Geen probleem, laat het ons weten dan zorgen we dat alles ter plekke geregeld is voor jullie.
Diner om 19:30u mice en place in het Panache hotel.

Zaterdag 26 augustus
Ontbijt om 06:00u
Vertrek naar Houffalize 06:45u.
Verzamelen bij Cafe Rouleur in het centrum van Houffalize nabij de start.
Start UCI Gravel Series om 08:30u in Houffalize.  Keuze uit 50 – 68 -110km.
Na de tocht weer verzamelen bij Cafe Rouleur.
19:30 Diner bij Restaurant Le Midi in La Roche-en-Ardenne.

Zondag 27 augustus
Ontbijt om 08:30u
Hierna keuze uit meerdere routes, we rijden in de omgeving van La Roche-en-Ardenne en Houffalize en als de benen het toelaten zullen we La Chouffe nog bezoeken onderweg.
Lunch en koffie onderweg en daarna samen afsluiten bij Panache. Je kunt hier nog omkleden en verfrissen en nemen we afscheid van elkaar na een prachtig gravel weekend in de Ardennen!

Wat is inbegrepen?
-Verblijf in Panache hotel op basis van halfpension.
-Ontbijt, lunch en diners.
-Sportdrank van 4Gold voor evenement, extra voeding bij te bestellen.
-Koffie van Il Magistrale.
-Service Course bij het evenement bij Cafe Rouleur in Houffalize.
-Inschrijving en inschrijfgeld voor de Houffa Gravel Series.
-Dagelijkse support van ons begeleidingsteam met eigen teamauto.
-Transfer van de gravel bikes naar Houffalize op 27 augustus.
-Bikewash door Dynamic na de race op zaterdag.
-Leven als een prof arrangement door Cycle Travel.

Wat is niet inbegrepen?
-Dranken zijn op eigen rekening
-Eigen vervoer naar La Roche-en-Ardenne
-Transfer naar Houffalize op zaterdag is op basis van carpoolen met de deelnemers of per fiets.*
*een teamauto voor vervoer fietsen is aanwezig!

Extra opties
-4Gold sportpakket voor deze reis
-Upgrade voor single room optie
-Groepskorting mogelijk bij inschrijving vanaf 4-5 personen.


Aanvullende informatie over de UCI Gravel Series in Houffalize:

Houffa Gravel – Gravelen op een werelds parcours.

Op zaterdag 26 augustus is het idyllische, Ardense stadje Houffalize aan de Ourthe het epicentrum van de gravelsport. Die dag is het tijd voor Houffa Gravel! De ruime omgeving van Houffalize is een waar paradijs voor iedereen die houdt van onverharde gravelwegen. Gravelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen temidden van de ongerepte natuur en groene landschappen.

Houffa Gravel is een officiële manche van de UCI Gravel World Series. Als je wil kan je je in Houffalize kwalificeren voor het Wereldkampioenschap Gravel later op het jaar. Houffa Gravel fungeert eveneens als het officiële Waals Kampioenschap Gravel.

Maar je kan natuurlijk ook lekker relaxed komen gravelen op jouw tempo! Iedereen start op hetzelfde tijdstip volgens het principe van een massastart maar je bepaalt zelf jouw intensiteit, snelheid en doel.

Zak af naar Houffalize, ontdek een prachtige regio met een diverse fauna & flora, beleef een dag vol avontuur en ga met een voldaan gevoel naar huis. Er is keuze uit een parcours van 50km, 68 km of 110 km.

Start/finishlocatie

Place de l’Eglise
6660 Houffalize

Programma

 • 8u30: startuur (zie ook startprocedure)
 • 17u: officiële sluiting van de finish

Startprocedure
Iedereen start volgens het principe van een massastart op basis van leeftijdscategorie. Per leeftijdscategorie wordt er een startbox gemaakt. Het startschot voor de eerste leeftijdscategorie wordt gegeven om 8u30 gevolgd door de andere categorieën met een interval van enkele minuten.

De top 25% per leeftijdscategorie kwalificeert zich voor het UCI WK Gravel later op het jaar. Die 25% wordt berekend op het aantal effectieve starters, niet op het vooraf aantal ingeschreven renners.

 • 50 km: Geen kwalificatie-afstand
 • 68 km: Officiële kwalificatie-afstand voor het UCI WK Gravel (mannen 60+ en vrouwen 50+)
 • 110 km: Officiële kwalificatie-afstand voor het UCI WK Gravel (mannen 19-59 jaar en vrouwen 19-49 jaar)

Opmerking: Om je te kwalificeren voor het WK Gravel hoef je niet te beschikken over een wedstrijdlicentie!

Na de verschillende starts per leeftijdscategorie kunnen zij dit niet competitief willen rijden vrij vertrekken tot volgende uren:

 • 50 km: tot 11u
 • 68 km: tot 10u30
 • 110 km: tot 10u

Meer info over de UCI Gravel World Series vind je op https://ucigravelworldseries.com/


HET BESTE VAN 2 WERELDEN IN 1 WEEKEND SAMENGEVAT DOOR CYCLE TRAVEL:
Tijdens het weekend van 26-28 augustus zijn er maar liefst 2 arrangementen actief bij onze partner Panache in La Roche-en-Ardenne; Vélomédiane Claudy Criquiélion 2023 & de Houffa Gravel UCI. 
Wil je het combineren (dus gravel op zaterdag en zondag race bijvoorbeeld? DAT KAN! Schrijf je in via de link op het hoofdevenement dat je wilt rijden op zaterdag 26 augustus (oftewel de Velomediane of de UCI gravel)!Dit zijn de links van beide events,

Locatie: La Roche-en-Ardenne, Panache (België)

Fietsen en een onvergetelijk en comfortabel verblijf combineren? Dan zit je goed bij onze Cycle Travel locatie Panache Bike & Sleep. We bieden mogelijkheden voor zowel groepen als individuele fietsers.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: La Roche-en-Ardenne, Panache (België)