NL EN DE FR ES

La Pedalata 2023

In het kort

We plannen La Pedalata bewust na de GF Stelvio Santini. Zo kunnen wij in alle rust genieten van al die hoogtemeters. Ga er namelijk maar vanuit dat je die gaat maken! Samen met Daniele zorgen we voor mooie routes (80-100 km) met onderweg voldoende momenten voor een kop koffie, gebak en/of lunch. Ga jij met ons mee?

Hoogtepunten:
– Fietsen na de drukte van de Gran Fondo Stelvio Santini
– Met een local door de bergen gaan
– Gratis shirt van de Stelvio-week
– Het ontdekken van het prachtige gebied van de Italiaanse Alpen
4.5 /5
4 /5
5 /5
4.5 /5
06 juni 2023 / 11 juni 2023
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

1.575,00

5 dagen
400 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Details

Bormio is de ideale uitvalsbasis om heel wat beroemde Italiaanse bergtoppen van de bucketlist af te vinken. Beroemde passen als de Stelvio, Mortirolo en Gavia zijn vanuit Bormio te bedwingen. Naast deze drie loodzware beklimmingen is er in de Italiaanse Alpen nog veel meer op de fiets te ontdekken. Dat doen we samen met Stelvioman Daniele. Als local kent hij hier iedere meter asfalt op zijn duimpje. Vier dagen laten we jou genieten en afzien.

We plannen onze La Pedalata week bewust na de GF Stelvio Santini. Zo kunnen wij in alle rust genieten van al die hoogtemeters. Ga er namelijk maar vanuit dat je die gaat maken! Samen met Daniele zorgen we voor mooie routes (80-100 km) met onderweg voldoende momenten voor een kop koffie, gebak en/of lunch. Ga jij met ons mee?

Als jij het fietsen van een Granfondo met duizenden mensen maar niets vindt? Dan is onze Stelvio-week wellicht iets voor jou. Een week na GF Stelvio Santini gaan wij genieten van de Italiaanse Alpen. CYCLOsportive kent de omgeving inmiddels goed en kan jou samen met Daniele (Stelvioman) de mooiste plekken laten zien.

Vanuit Bormio kan je meerdere legendarische passen beklimmen. Stelvio, Mortirolo, Gavia, je gaat ze allemaal van jouw bucketlist kunnen afvinken!

Programma dinsdag 6 juni tot en met zondag 11 juni

Dag 1 dinsdag 6 juni: Voor de deelnemers is dit de reisdag naar Bormio. Na het diner zullen we de groep informeren over het programma.

Dag 2 woensdag 7 juni: Op dag 2 zullen we om 9.30 uur vertrekken voor een groepsrit. Gelijk maar de Stelvio, waarom niet? We rijden een mooie rit van 85 km. Halverwege de rit zullen we op een mooie plek lunchen.

Dag 3 donderdag 8 juni: Op dag 3 zullen we om 9.30 uur vertrekken voor een groepsrit. Tijd voor de Gavia. Deze keer rijden we een mooie rit van 100 km. Halverwege de rit zullen we wederom op een mooie plek de lunch nuttigen en koffiedrinken. Na de rit is het tijd voor de massages en kan de mechanieker kleine reparaties verrichten aan jouw fiets.

Dag 4 vrijdag 9 juni: Het begint saai te worden :-). Om 9.30 staan wij weer buiten de poort van het hotel om jou te begeleiden bij weer een mooie rit door de bergen. Hopelijk heb je de benen goed laten masseren, het is tijd voor de Mortirolo!

Dag 5 zaterdag 10 juni: Nog één dag waarop we genieten van de bergen rondom Bormio. Nog één dag hoogtemeters vreten, nog één dag een heerlijke espresso bestellen. Nog één dag genieten van de verzorging van CYCLOsportive en ‘s avonds een mooie afsluiting in het restaurant.

Dag 6 zondag 11 juni: Op 24 september wensen wij al onze gasten een voorspoedige reis terug naar huis.

Wat is inbegrepen? 

CYCLOsportive wil de deelnemers graag ontzorgen. We nemen (indien gewenst) sportvoeding mee, er is een masseur aanwezig. De aanwezige mechanieker zorgt voor de fiets. We zorgen voor prachtige routes. Die we met de fietsgids en onder begeleiding van de volgwagen gaan fietsen. Jij hoeft alleen maar te fietsen, de rest regelen wij!

  • Technische ondersteuning
  • Sportmassages
  • Exclusief voor deze reis ontworpen t-shirt
  • Sportdrank van Powerbar
  • Begeleiding bij ritten
  • Vier overnachtingen
  • Ontbijt en diner

Wat is niet inbegrepen?

  • Drank genuttigd ter plaatse
  • Lunch
  • Sportvoeding  (kan worden bijgeboekt, kosten € 35,-)** CYCLOsportive maakt gebruik van Powerbar sportvoeding. Wij nemen repen, gels en sportdrank (energybar, drinkgel en isotone drank) mee.

REISBEGELEIDING:

De begeleiding zal bestaan uit drie mensen: een begeleider, masseur en mechanieker. Gerrit Vermeulen zal de algemene leiding hebben over de reis en zal samen met de gasten de epische toppen van de Gavia, Stelvio en Mortirolo bedwingen. Hij zal hierbij ondersteund worden door Daniele van Hotel Funivia. Daniele noemt zich graag DE Stelvioman. Waarom? Dat legt hij jou graag uit in de dagen dat we samen met deze krachtpatser gaan genieten van al het moois wat Bormio te bieden heeft. Ive Rombout zal zorgen dat de benen iedere dag in perfecte conditie zijn. Ive heeft ruime ervaring in het masseren van sportbenen en heeft zijn sporen ook meer dan verdiend in het begeleiden van groepen. Wouter van de Laan zal als mechanieker aan de Stelvio-week verbonden zijn. Niets is irritanter dan een racefiets die niet lekker schakelt of die een geluid voortbrengt wat niet te plaatsen is. We gaan er uiteraard vanuit dat je zelf zorgt dat jouw fiets in topconditie is, maar voor kleine reparaties kun je bij Wouter terecht.

INSCHRIJVINGEN PER GROEP / CUSTOM AANVRAAG
Voor deze reis is het mogelijk om uw eigen groep in te schrijven zodat we zorgen voor een optimaal verblijf. U kunt zowel particulier als zakelijk boeken voor dit arrangement.
Wilt u custom op maat aanpassingen? Geeft dit tijdig door aan ons en we bekijken samen de mogelijkheden.

Betalingsmogelijkheden
Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of later betalen via Klarna.
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 20% binnen 7 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Voucher; heb je nog een voucher tegoed van een vorige reis? Betaal dan op factuur/rekening en ontvang je gecorrigeerde factuur binnen 5 werkdagen.
Zakelijk; wil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie opfactuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

Locatie: Bormio, Hotel Funivia (Italië)

Met CYCLOsportive zullen we verblijven in Hotel Funivia in Bormio in 2 persoonskamers, met twee 1 persoons bedden. Uiteraard moet er ’s avonds goed gegeten worden. Dat zullen we doen in het restaurant van het hotel.

Lees meer

Foto's

Ontvang het laatste nieuws als eerste

Follow us on social

Garantiefonds

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Bormio, Hotel Funivia (Italië)