NL EN

Over ons

Ontmoet ons team, ga geheel verzorgd met ons mee op reis

Onze visie

Onze wortels liggen in de fietssport en willen onze passie dan ook graag met jullie delen in de vorm van volledig verzorgde sportieve fiets vakanties. Onbezorgd je passie en hobby kunnen uitoefenen in de meest prachtige omgevingen/ op de meest prachtige fietslocaties met een professioneel begeleidings team.  Dat is onze missie!

Locaties

We bieden reizen aan in Europa en Afrika. We werken met eigen vaste locaties en partners om kwaliteit te garanderen. Al onze reizen worden nauwkeurig getest/verkend. Op elke locatie bieden we arrangementen aan die naar wens in te vullen zijn zodat je een afgestemd persoonlijk aanbod hebt.

Sportevenementen

Ook bieden wij professionele begeleiding en verzorging bij bestaande (sport) evenementen om optimaal te kunnen presteren en genieten. Om Nederland als fiets land ook nog even te laten gelden, hebben we ook hier arrangementen voor. 

Zit je favoriete locatie er niet bij, neem dan contact met ons op Custom made travel! Om reizen om maat te maken.

ontmoet het Cycle travel team

Martin de Ruiter

Martin is de oprichter van VeloTours en momenteel mede-eigenaar van Central Events. Martin is een fietser pur sang en heeft veel granfondo’s verspreid over heel Europa gefietst.

Central Events b.v. organiseert tal van sportevenementen, maar voornamelijk toertochten. Denk aan onder andere de Freedom Ride en de wielertrilogie bestaande uit De Giro, Tour en Vuelta Utrecht.

Je kunt hem ‘s nachts wakker maken om routes te maken. Door zijn jarenlange ervaring van het organiseren van fietsreizen in binnen- en buitenland weet hij op tal van plekken de mooiste wegen en beklimmingen aan elkaar te koppelen.

Rob van den Brand

Rob is een van de meest ervaren monteurs uit het WorldTour circuit. Met zijn ruime kennis en ervaring opgebouwd in het professionele wielrennen is Rob een hele goede monteur maar vooral een gezelschap mens.

Van alle markten thuis; van het mechaniekers vak tot reisbegeleiding, sportmassages en zelfs een Kitesurf instructeur!

Tel daar bij op dat Rob ook nog eens 4 talen spreekt en het reizen in zijn bloed zit dan weet je genoeg; Rob wil je er graag bij hebben op onze reizen en events.

Veerle Goossens

Deze Brabantse enthousiasteling spendeert al meer dan de helft van haar leven op een fiets.

Runt haar eigen cyclocross ploeg in combinatie met freelance marketing activiteiten.

Kan absoluut niet stilzitten en verplicht zichzelf daarom om te mediteren.

Ze is gek op delen, vooral van haar eten.

Ontbijt het liefst met havermout en kan uren spenderen op zoek naar het beste restaurant.

Probeert haar perfectionisme te temmen, hoewel dat voor haar metgezellen vaak verrekkes goed uit komt.

Wordt gelukkig van het ontmoeten van nieuwe mensen en delen van avonturen op de fiets. 

Jurre Vijn

Jurre is een echte alleskunner. Een zeer begaafde monteur, technisch uitmuntend en zorgt dat alle fietsen en materialen in topconditie blijven. Fietsen is zijn grote passie;
gravel, mountainbike en race zijn allemaal hobby’s voor hem.
Hij zal zijn studie combineren met Cycle Travel fietsvakanties en is in de weekenden ook werkzaam bij een specialistische fietsenwinkel.

Mirtha Gamiz

Mirtha is overdag urban vervoerplanner en ‘s nachts een avonturier. Als er bergen en fietsen zijn, zal de ziel van Mirtha daar zijn.

Van het solo oversteken van de Europese Alpen op haar fiets tot het verkennen van afgelegen en wilde Spaanse grindgebieden.
Mirtha zal een glimlach op haar gezicht toveren, de grenzen verleggen en je eraan herinneren dat er meer in het leven is dan je typische 9-5 baan.

Als ze niet op zoek is naar avontuur, drinkt Mirtha koffie en laadt ze haar energie op in Vancouver, BC – waar ze in de zomer op haar fiets racet en in de winter met haar ski’s de Britse Colombiaanse backcountry-bergen intrekt.

Zeg “hallo” of “hola” tegen deze tweetalige en gepassioneerde avonturier!

Claudia Striekwold

“Mijn leven ademt sport, in de vorm van fietsen en triathlon. Mijn passie op het gebied van fietsen ligt in de bergen, de zon, lange ritten, grensverleggende beklimmingen en nieuwe plekken ontdekken. Zowel op de weg als op de mountainbike.

In het dagelijks leven werk ik als docent LO in het voortgezet onderwijs en eindig mijn loopbaan in juli, om het avontuur aan te gaan fulltime in het buitenland (Spanje) in de fietswereld-reizen-trips werkzaam te zijn. 

Daarnaast ben ik sportmasseur en coach/ maak ik trainingschema’s voor enkele triathleten. Een andere hobby is koken, die fijn samengaat met de fietssport 🙂

Ik kijk er naar uit met jullie op pad mogen!!”

Michelle Zacht

Michelle besteed een groot deel van haar vrije tijd aan alles wat met fietsen te maken heeft.

Van iedere rit maakt ze een avontuur. Ze rijdt gemakkelijk voor een weekend naar de bergen, houdt van bikepacken, rijdt af en toe (meerdaagse) mountainbikemarathons of een cyclo.

Stiekem zijn de koffieritjes met een goed stuk taart favoriet.

Tussendoor coacht ze individuele sporters, maar ook in groepen in de sportschool.

Het mooiste vind ze als ze anderen kan helpen of inspireren om ook mooie avonturen te beleven met de fiets!

Jos Kaal

Jos is een zeer ervaren mountainbiker en racefietser. Als ex Nederlands kampioen marathon bij de Masters kan Jos je helemaal wegwijs maken in de wereld van het mountainbiken, de technieken en zijn ervaring als trainer goed overbrengen.

Met Jos ben je gegarandeerd van mooie verhalen en zijn reiservaringen en het opzoeken van de avonturen maken hem een zeer complete reisbegeleider

Adrien Niyonshuti

Adrien Niyonshuti is een Rwandees wegwielrenner en mountainbiker die in 2017 reed voor Team Dimension Data.

Hij werd tweemaal Rwandees kampioen op de weg. Niyonshuti deed in 2012 namens Rwanda mee aan de Olympische Spelen in Londen op de cross-country.

Tevens heeft hij zijn eigen fiets academie opgericht en woont in de omgeving van Lucca. Adrien is een hele bijzondere en amicale man om mee op reis te hebben. Zijn enorme gebiedskennis, kennis van het fietsen en levensverhalen mogen er zijn.

Laat je verrassen door de meest vriendelijke gids uit Rwanda. Adrien spreekt overigens verschillende talen vloeiend.

Ralf van Heugten

Ralf is de oprichter en oud-eigenaar van Cycle Travel

Fietsen zit in het bloed van deze ondernemer. Ralf is al vanaf zijn 8e levensjaar al actief op de racefiets. Vanaf 1992 raakte hij in de ban van het mountainbiken. Als laatbloeier reed Ralf in de jaren 1998 tot 2002 als semi prof onder andere bij de teams van AA drink en Be One.

In 2002 richtte hij samen met een paar jongens een nieuwe ploeg op. Dit team werd een jongensdroom ploeg met meteen een professionele status na het eerste jaar en diverse talenten die via deze ploeg er hun beroep van hebben kunnen maken. Voor Ralf waren dit de eerste stappen in het zelfstandig ondernemerschap.

Hij werd daarna eigenaar en manager van het Dolphin Trek mountainbike team met o.a. Bart Brentjens, Rudi van Houts, Alban Lakata, Nico Vink en vele anderen met als ultieme sportieve doel het bereiken van Olympische spelen in Peking van 2008.

Ralf heeft tijdens zijn team periode reizen en incentives georganiseerd voor sponsoren en partners van het team.

Na zijn loopbaan is hij in de retail gestapt en heeft daar diverse clinics en fiets vakanties georganiseerd voor klanten. In 2020 heeft Ralf zijn winkel Cycle Trend verkocht en zich weer gaan toeleggen op zijn oude passie.

“Door mijn passie voor fietsen en reizen vind ik het allerleukste aan Cycle Travel om de ervaringen van vroeger mee te nemen en nu voor iedereen toegankelijk te maken. Hoe het is om in een team te rijden en mensen de mooiste locaties en routes te laten zien over de hele wereld!”

In 2023 is Cycle Travel overgenomen door Central Events uit Utrecht. Onder andere het touroperator label Velotours valt ook onder Central Events.

Ralf zelf is actief in het organiseren van diverse events voor o.a. Ridemeister en het jaarlijkse fietsfeest in Utrecht: de Dutch Cycling Week waaronder o.a. het Wielergala.

Niels Theloosen

Niels is werkzaam als product manager bij Central Events met de focus op de touroperating labels: VeloTours en Cycle-Travel. Niels is afgestudeerd Sportkundige.

Niels is een fanatieke hardloper met een persoonlijk record van 45:24 min op 15km. Door blessureleed en noodgedwongen fietstrainingen heeft hij ook liefde voor de fiets gekregen. Zeker het fietsen in heuvel- en bergachtig gebied spreekt hem heel erg aan.

Eerder is hij werkzaam geweest bij een grote hardloopevenementen organisator en als talent-trainer van een jeugdopleidingsteam voor hardlopers. Momenteel begeleidt hij nog enkele (top)lopers met online trainingsbegeleiding en coaching.

Eric van de Sande

IN MEMORIAM

Eric is op 5 september 2021 helaas overleden.
Zijn strijd tegen de ziekte ALS was een oneerlijke….
Er waren twee woorden die niet in Eric zijn woordenboek voor kwamen: verliezen en opgeven.
Opgeven heeft hij nooit gedaan! Maar helaas heeft hij de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte ALS niet kunnen winnen.

Eric was een van de meest ervaren monteurs uit het professionele circuit. Hij was o.a. drievoudig monteur van de Olympische Spelen geweest voor TeamNL en een vaste waarde voor diverse teams en nationale ploegen.

Eric had een ruime ervaring aan reizen en deelnames aan diverse evenementen. Heeft zich de laatste jaren toegespitst op op de technische sport op de grote sport evenementen zoals Tour Transalp race en mountainbike