NL EN DE FR ES

Pedala goes Ibiza 2022

In het kort

PEDALA GOES IBIZA!
Van 12 tot en met 16 oktober 2022 wordt het eiland Ibiza herontdekt door PEDALA magazine met een prachtig fietsavontuur op dit idyllische Spaanse eiland. Deze vakantie wordt je aangeboden door FIETS Travel

Tijdens de fietsvakantie staat het ontdekken van het eiland Ibiza centraal met prachtige routes, verrassende lunches onderweg, bezoek aan de meest idyllische plekken die het eiland te bieden heeft. Aan niets zal het voor de innerlijke mens ontbreken, het eten en drinken is van topkwaliteit en we zullen je elke dag weer verrassen met onze pauze locaties.

Hoogtepunten:
– Women only event
– Volledige ontzorging met reisbegeleiding, volgauto en technische ondersteuning
– Keuze uit een race- of gravelprogramma
– Ontbijt, lunch en avondeten inbegrepen
3 /5
5 /5
5 /5
3 /5
12 oktober 2022 / 16 oktober 2022
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

1.599,00

5 dagen
220 km
Incl. Verblijf

Extra opties

EVOC Travel Bike Bag Pro Fietstas Rental-Huur

Al jarenlang biedt de Evoc Bike travel bag pro fietskoffer zwart dé oplossing voor het vervoeren van bijna elk type fiets. Cycle Travel biedt deze toptas dan ook in de verhuur zodat uw fiets veilig, beschermd en onbeschadigd op de plaats van bestemming zal arriveren.

9,95

9,95

Medische keuring advies

Voor de reis wordt een medische keuring geadviseerd! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is het aan te raden een sportmedische keuring te laten doen. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Details

PEDALA GOES IBIZA!

Van 12 tot en met 16 oktober 2022 wordt het eiland Ibiza herontdekt door PEDALA magazine met een prachtig fietsavontuur op dit idyllische Spaanse eiland. Deze vakantie wordt je aangeboden door FIETS Travel

Tijdens de fietsvakantie staat het ontdekken van het eiland Ibiza centraal met prachtige routes, verrassende lunches onderweg, bezoek aan de meest idyllische plekken die het eiland te bieden heeft. Aan niets zal het voor de innerlijke mens ontbreken, het eten en drinken is van topkwaliteit en we zullen je elke dag weer verrassen met onze pauze locaties.

PROGRAMMA:

Dag 1:
12 oktober 2022

Aankomstdag. Inchecken accommodatie en verkennen omgeving. Afstellen van de fietsen en lekker uitrusten voor de dagen die gaan volgen! In de namiddag kunnen we een rustige rit inplannen om de omgeving van onze accommodatie beter te leren kennen.

Dag 2: 
13 oktober 2022
We starten met een ontbijt.
We gaan rijden naar het noordelijke deel van Ibiza. De wegen zijn rustig en veelal rijden we langs de kustlijn richting het noorden waarbij we de eerste hoogtemeters gaan maken. We eindigen op de terugweg in Ibiza-stad.

Dag 3: 
14 oktober 2022
Ontbijt in de ochtend.
We kruisen het eiland van Oost naar West, de mooie binnenlanden en het hoogste punt van Ibiza (Sant Joseph de sa Talaia) liggen op deze route. We eindigen bij het magische Es Vedra.

Dag 4: 
15 oktober 2022
Ontbijt in de ochtend.
Zuid Ibiza heeft de mooiste kustlijn. Dit zal een van de meest indrukwekkende tochten worden en je waant je af en toe meer op een filmset dan gewoon op de fiets. We rijden via de kust vanaf Ibiza stad van Sa Caleta en zien de mooiste spots langs o.a. Es Torrent, Es Vedra en lunchen in Cala Vadella. Via het binnenland rijden we terug naar Ibiza-stad.
Bij terugkomst helpen we met de fietskoffer klaarmaken zodat je op tijd en zonder zorgen aan het avondmaal kunt beginnen.

Dag 5:
16 oktober 2022
Ontbijt
Transfer naar het vliegveld. We nemen afscheid met hopelijk zeer mooie herinneringen aan het eiland Ibiza en haar prachtige omgeving.


 

BESCHRIJVING:

De PEDALA goes Ibiza fietsvakantie is toegankelijk voor iedereen die al enige ervaring heeft op de racefiets of gravelbike. Het is een bijzondere fietsvakantie die vooral in het teken staat van een ultieme beleving op het eiland Ibiza. Onze fietstochten zijn met zorg uitgekozen in de mooiste gebieden wat dit eiland te bieden heeft. Het eten en drinken zijn van hoge kwaliteit en we zorgen dat jullie het aan niets zal ontbreken.
Er is de mogelijkheid om te kiezen uit een race- een gravel programma. Voor het raceprogramma is het mogelijk om lokaal fietsen te huren, gravel bikes kun je zelf meenemen.


 

WAT IS INBEGREPEN?
-Verblijf is volledig verzorgd met ontbijt, lunch, avondeten
-4 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer in een 5-sterren accommodatie of luxe villa
-Reisbegeleiding onderweg op de fiets of met een volgauto
-Transfers van vliegveld
-Mechanische ondersteuning
-Bikewash en check na de fietsritten door eigen monteur.

WAT IS NIET INBEGREPEN?
-verzekering.
-Reserve onderdelen of uitrusting.
-Medische dekking.
-Vliegticket**
-Extra toeslag voor fietskoffer**
-Toeristenbelasting
-(Alcoholische) dranken tijdens diner.

EXTRA services bij te boeken*;
Eenpersoonskamer ; boek een eigen prive kamer tegen bijbetaling. (bijbetaling €250,00)
Vliegticket naar Ibiza**
Fiets verhuur*.
Energie repen en gels voor 4 dagen*.
Sportmassage van €70,00 per uur; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen. Mocht je bij willen boeken kan dat ter plekke.
*=vraag naar de mogelijkheden. 


**VLUCHTEN (OPTIES)

Heenvlucht:
12-10-2022:
06:55-09:20 Eindhoven – Ibiza OF
16:55-19:20 Eindhoven – Ibiza
Terugvlucht: 
16-10-2022:
10:10-12:35 Ibiza – Eindhoven OF
14:15-16:40 Ibiza – Eindhoven


 

Locatie: Eivissa, One Suites Hotel, Ibiza (Spanje)

Uniek hotel met alle luxe in Eivissa op het eiland Ibiza voor een super fiets vakantie van Cycle Travel

Lees meer

Foto's

Ontvang het laatste nieuws als eerste

Follow us on social

Garantiefonds

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Eivissa, One Suites Hotel, Ibiza (Spanje)