NL EN DE FR ES

Tour de Femmes 2023

In het kort

MOMENTEEL WERKEN WE AAN DE NIEUWE 2023 VERSIE VAN DE TOUR DE FEMMES REIS: SAVE THE DATE 26 t/m 30 juli 2023!
In 2023 gaan we naar de Franse Pyreneeën.  We verblijven in Argeles-Gazost!
LANCERING IN JANUARI 2023!

Hoogtepunten:
– LIVE aanwezig bij Tour de Femmes in Epernay
– Volledig verzorgde reis inclusief vervoer van bagage en fiets, eten & drinken inbegrepen
– Volgauto en ondersteuning inclusief dagelijkse gratis bike wash
– Gratis gepersonaliseerd pakket bij de deze reis met o.a. rugzakje, voedingspakket en verzorgingsproducten
4 /5
5 /5
5 /5
4 /5
26 juli 2023 / 30 juli 2023
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

Prijs op aanvraag

5 dagen
300 km
Incl. Verblijf

Extra opties

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

33,95

33,95

Squirrel’s Saddle Butter fietsreis

Squirrel's Saddle Butter is werelds beste natuurlijke fiets zalf: ter voorkoming van zadelproblemen.

16,95

16,95

Beschikbaarheid: Op voorraad

Bikewash service by Dynamic

Elke dag na het fietsen laat je je fiets even verwennen. Maak gebruik van onze bikewash service!

49,95

49,95

Sportmassage

Zorg goed voor je lichaam tijdens een Cycle Travel fietsvakantie en maak gebruik van onze professionele masseurs.

59,95

59,95

Wasservice fietskleding

Na het fietsen laat je je kleding achter in het bijgeleverde waszakje. Onze staff op locatie zorgt dat de dag erop je kleding weer schoon en droog gebruikt kan worden.

9,95

9,95

Medische keuring advies

Voor de reis wordt een medische keuring geadviseerd! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is het aan te raden een sportmedische keuring te laten doen. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Details

MOMENTEEL WERKEN WE AAN DE NIEUWE 2023 VERSIE VAN DE TOUR DE FEMMES REIS: SAVE THE DATE 26 t/m 30 juli 2023!
In 2023 gaan we naar de Franse Pyreneeën.  We verblijven in Argeles-Gazost!
LANCERING IN JANUARI 2023!

Hieronder een indruk van de reis van afgelopen jaar:

TOUR DE FEMMES 2022!  Een fantastisch avontuur met bezoek aan een etappe van de  Tour de Femmes in Epernay en aansluitend fietsen in de Alpen!
Vervolgens bezoeken we een van de prachtige champagne huizen in Epernay voordat na een welverdiende nachtrust de volgende dag vroeg vertrekken naar de Franse Alpen in de Savoie. Hier rijden we prachtige rondes op de racefiets en zullen moe maar voldaan op zaterdag 30 juli weer huiswaarts keren.

 

Villaparcs biedt in de Franse Alpen een superlocatie aan voor fietsvakanties in de bergen. In het centrum van Vallandry ligt het kleinschalige 4-sterren vakantiepark.  De luxe chalets en appartementen liggen direct aan de berg op 1450m hoogte en is ook bekend als het skigebied Les Arcs. Tijdens je fietsvakantie in de Franse Alpen staan alle faciliteiten tot je beschikking. Genieten in het restaurant en laat je in de watten leggen na een fietstocht. Het park ligt op ongeveer 9 uur rijden vanaf Eindhoven.

Het gebied rondom Vallandry heeft veel te bieden en is ook nog een redelijk onontdekt op veel vlakken. We zitten rondom de bekende stad Bourg-Saint-Maurice en de meest bekende klimmen in deze regio zijn wel de Col de la Loze die zelfs autovrij is gemaakt en de Col de l’Iseran, Tignes, Col dy Joly en Lac Roselend. In onze fietsvakantie routes nemen we ook de minder bekende maar even zo mooie beklimmingen mee. Laat u verrassen in deze mooie omgeving!
Tijdens deze tour hebben we een super gevarieerd programma voor de deelneemsters waar echt alles inzit. Bezoek aan de champagne streek bij Epernay en Reims, klimmen in de Alpen en dan ook nog eens live de vrouwen zien bij de finish van etappe 3 in Epernay Wat wil je nog meer?!

 

Programma dinsdag 26 juli tot en met zaterdag 30 juli 2022

Deze reis is in principe met eigen vervoer, we zorgen natuurlijk wel dat we samen kunnen carpoolen en vervoer van fietsen kunnen we ook in meedenken. Na inschrijving zorgen we dat iedereen met elkaar in contact komt! Onze teamauto rijdt ook mee.


PROGRAMMA

Het fietsprogramma ziet er uit onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1 – Dinsdag  26 juli
Verzamelpunt Utrecht – 06:00
Verzamelpunt Eindhoven  – 07:00
Aankomst in Epernay  11:30
12:00-13.00  Lunch in Epernay
Hierna een mooie ronde in- en rondom Epernay en Hautvillers met bezoek aan een champagehuis op de route. We rijden hierna gedeeltelijk over het parcours van de race van de vrouwen Tour de Femmes (etappe 3 van Reims naar Epernay), we zullen een teambus bezoeken van een van de deelnemende ploegen na de finish.

Rit: 50km / 650hm
Diner in Epernay staat gepland om 19:30

Dag 2 – Woensdag 27 juli
07:00-08.00u:  Ontbijt.
We vertrekken op tijd naar Vallandry zodat we daar in de middag even lekker kunnen fietsen en wennen aan de bergen.
14:00 aankomst en aansluitend lunch in Vallandry
Middag: Route vanuit Vallandry met daarin de beklimming naar Arc 1800 (autovrij dorp)
Route beschrijving:
Mooie ronde om er goed in te komen nadat je in Vallandry bent gearriveerd!
We dalen eerst af naar Landry en zo zie je meteen de klim naar Vallandry die ongetwijfeld later in je vakantie nog terug zal komen 😉
Vanuit Landry rijden we een stuk vlak en glooiend naar Hauteville. Vanuit hier starten we aan onze beklimming naar de dorpen Arc. Het hoogste punt is bij Arc 1800 (tevens ook de hoogte) en dat is een prachtig autovrij dorp waar we omheen rijden. Bovenop de klim rijden we door een bosrijk gebied over in de afdaling naar Vallandry!
Rit: 33km / 1100hm
20:00u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 3 – Donderdag 28 juli
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek met de auto naar Brides-les-Bains
10:00u: Route richting met de befaamde Col de la Loze vanuit Courchevel, lunch onderweg vanuit de auto. We kunnen kiezen uit verschillende aanlooproutes naar de Col de la Loze.

Route beschrijving:
We starten middenin het mooie dorp Brides-les-Bains voor de beroemde Col de la Loze te beklimmen. Deze ronde loopt via de minder steile kant van Courchevel. Maar voordat we meteen aan de zware en lange klim van 26km starten doen we een korte loop erom via Montagny / La Thuile zodat we goed ingereden zijn voordat vanuit Bozel aan de Col de la Loze beginnen (hoogste punt 2300m). Let wel de laatste 6km van de Col de la Loze is volledig autovrij en je krijgt een van de mooiste uitzichten!
Rit: 61km / 2000hm
19:30u: Avondeten met aansluitend briefing

Dag 4 – Vrijdag 29 juli
08:30u: Ontbijt.
09:30u: Vertrek met de auto eerst naar Landry (onderaan de voet van de klim naar Vallandry) of je daalt met de fiets. 
Route met zeer fraaie landschappen en de beklimming van de beroemde Cormet de Roselend.
Routebeschrijving:

Een prachtige route door de vallei waarbij we hem in tegengestelde richting rijden zoals de meeste routes de beroemde Cormet de Roselend plannen.
We starten in Landry en rijden door de vallei richting Moutiers. We rijden links langs de grote wegen en rijden via de bergkam een mooie opwarmklim omhoog; de Col de Tra (gemiddeld 5-6%). In het dorpje Notre-Dame-du-Pre kun je mooi verfrissen aan drinkbak daar aanwezig.
Na een lastigere haarspeld afdaling rijden we richting Moutiers waarna langs de Col de la Madeleine rijden (we gaan hem niet omhoog hoor 😉
Om vervolgens na een redelijk vlak stuk te arriveren in Albertville. Het oude vestigingsstadje passeren we op de berg zodat we meteen ons eerste deel van de Col du Pre gaan doen.
Deze loopt lekker en gaat over in de laatste 15km echt klimwerk begint vanaf het dorp Villard-sur-Doron. Het steilste gedeelte start in Areches. Let erop dat je voldoende water bij je hebt en middenin het dorp kun je nog bijvullen alvorens het echte klimwerk begint.
Op de top van Col du Pre zit het steilste werk erop en mag je genieten een korte afdaling richting het prachtig Lac de Roselend.

Let op; je bent er nog niet! Vanuit het meer ga je de Cormet de Roselend omhoog en die is nog beste pittig door de inspanningen vooraf. De klim zelf is prima te doen en heel afwisselend. Bovenop de Cormet is het ook echt gedaan met klimmen voor vandaag 😉

Een heerlijke en zeer overzichtelijke lange (min 26km!) afdaling wacht naar Bourg-St-Maurice, hierna lekker uitbollen op vlakke wegen naar Landry!

Rit: 130km / 3000hm
20:00u: Avondeten met aansluitend briefing

 

Dag 6 – Zaterdag 30 juli 
07:00u tot 09:00u: Ontbijt.
We nemen afscheid en starten onze terugreis.


Tijdens onze fietsritten zal er een volgauto aanwezig zijn. We nemen reserve materialen mee, zorgen voor de nodige sportdrank, water en voeding onderweg. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een gemiddelde of goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele leuke fietsweek gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

Wat is inbegrepen?
-Vervoer van je eigen fiets en bagage die mee gaat.
-Verblijf in luxe chalets met eigen badkamer en aparte twin bedden.
-Half pension met een goed stevig ontbijt en heerlijk avondeten bereid door onze eigen kok.
-Volgauto met verzorging voor onderweg.
-Mechanische ondersteuning tijdens en na de ritten.
-Reisbegeleiding op de fiets en/of vanuit de volgauto.
-Lunch onderweg vanuit de volgauto
-Lunch een drank tijdens een georganiseerde dag in Epernay
GRATIS Bike wash; elke dag wordt je fiets nagelopen, schoongemaakt en gesmeerd. Ga veilig op pad en maak gebruik van deze geweldige service door onze mechaniekers met de topproducten van Dynamic Bike Care.
Early bird boeking met €150,- korting ; boek eerder en ontvang direct korting tot en met 01-07-2022!
-GRATIS Sportvoeding pakket;
op maat gemaakt voor de reis met een waarde van €34,95 inclusief 2 bidons!
-GRATIS gepersonaliseerde rugzak; gemakkelijk om mee te nemen voor de spulletjes onderweg, je eigen persoonlijke kleine rugzak voor in de volgauto!
-GRATIS Squirrel’s Saddle Butter;
geen zadelpijn tijdens onze ritten, je ontvangt een gratis sample van Squirrel’s saddle butter!
Meld je voor al deze gratis producten aan bij Fietsvrouwen.cc!

Wat is niet inbegrepen?
-Toeristenbelasting €2,55 p.p.p.n.
-Dranken en snacks na het avondeten.
-Transport, we stimuleren om samen te carpoolen

Extra services bij te boeken;
Sportmassage van €59,95; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
Fietskleding wasservice; na het fietsen hang je je kleding in bijbehorende waszak bij de receptie. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt bij je kamer! De was service kun je boeken voor €9,95 per dag.
Sportmedische check bij onze partner ANCORA Health (check bij je verzekering ivm 100% vergoeding)


Voor deze reis is een minimaal aantal inschrijvingen van 12 vereist.

Locatie: Argeles-Gazost, CCS Pyreneeën. (Frankrijk)

Welkom in de Pyreneeën. Het CCS huis in de Franse Pyreneeën is juist buiten het dorp Argeles-Gazost gelegen. Gelegen in de vallei langs de bekende Tourmalet, Hautacam en vele andere beroemde Tour de France en La Vuelta beklimmingen.

Lees meer

Foto's

Ontvang het laatste nieuws als eerste

Follow us on social

Garantiefonds

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Argeles-Gazost, CCS Pyreneeën. (Frankrijk)