NL EN DE FR ES

Tour du ALS Eric van de Sande Mont Ventoux 2022

In het kort

Ter herinnering aan Eric van de Sande organiseren we onze tweede Mont Ventoux Experience in combinatie met de 10e editie van de Tour du ALS

Hoogtepunten:
– Deelname aan de Tour du ALS ter nagedachtenis aan Eric van de Sande
– Reis op basis van bed & breakfast
– Verblijf in luxe boutique huis van Cycle Coffee Society
– Beklimmen van mythische Mont Ventoux op verschillende kanten
3 /5
5 /5
3 /5
4 /5
04 juni 2022 / 10 juni 2022
Racefiets
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]
Er zijn nog 12 tickets beschikbaar.

200,00450,00

6 dagen
395 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Sportmassage CCS House

Zorg goed voor je lichaam tijdens een Cycle Travel fietsvakantie en maak gebruik van onze professionele masseurs.

70,00

70,00

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Details

Ter herinnering aan Eric organiseren we onze tweede Mont Ventoux Experience in combinatie met de 10e editie van de Tour du ALS Een uitdagende fietsvakantie op en rond de meest markante berg van Frankrijk op de racefiets. Deze trip is op s’werelds meest populairste berg voert je over de mythische col alsmede de prachtige omgeving. In 2022 is extra speciaal dat deze editie tegelijkertijd is met de 10-jarige jubileum editie van Tour du ALS! Dit laten we niet ongemerkt voorbij gaan uiteraard.

Namens de kinderen, familie en stichting van Eric in het zadel zal de inschrijving voor de TOUR DU ALS t.w.v. minimaal €1.500,- per deelnemer vergoed worden vanuit de donatie die aan TOUR DU ALS gedaan zal worden. Mocht je zelf extra willen bijdragen kan dat natuurlijk altijd. 

Eric van de Sande

 

We bieden in het dorpje Bedoin een superlocatie aan voor fietsvakanties bij de Mont Ventoux.  In het centrum van Bedoin ligt het kleinschalige boutique verblijf van onze partner Cycle Coffee Society.  Het boutique verblijf ligt op ongeveer 10 uur rijden vanaf Eindhoven.

Rondom de mythische berg ligt een prachtig gebied om te fietsen. We gaan ook deze omgeving helemaal verkennen naast dat de Mont Ventoux vanuit verschillende kanten beklommen kan worden. Laat u verrassen in deze mooie omgeving!

Programma zaterdag 4 juni tot vrijdag 10 juni 2022

Er is een mogelijkheid tot boeken van een volledig verblijf van 4 t/m 10 juni op basis van bed & breakfast OF alleen het evenement met aankomst op 8 juni en vertrek op 1o juni (ook inclusief ontbijt)

Extra services bij te boeken;
Sportmassage CCS van €69,95; plan gedurende de week een welverdiende sportmassage. Herstel beter van je inspanningen.
Sportvoedingpakket 4Gold; neem goede sportvoeding mee op reis, profiteer van een aanbieding van 4Gold en krijg deze vooraf gratis opgestuurd zodat je alles mooi kunt uitproberen in de voorbereiding.

Het programma is eenvoudig en onder voorbehoud van o.a. weersomstandigheden uiteraard. We kunnen desgewenst het programma aanpassen.

Dag 1: Zaterdag  4 juni 
Reisdag en aankomst in namiddag  met rondleiding, introductie, briefing en koffie bij het Cycle Coffee Society huis in Bedoin.

Dag 2: Zondag 5 juni
Na een stevig ontbijt starten we de dag met een rustige ronde in de omgeving langs de “Cotes Du Rhône” wijngaarden. Route ontvang je op GPX.

Dag 3: Maandag 6 juni 
Onder de indruk van de omgeving gaan we vandaag meer klimkilometers toevoegen aan de reis. We gaan onder andere naar de Gorges de la Nesque en de vallei van de Ouveze. De Mont Ventoux beklimmen we vandaag vanuit Malaucene.

Dag 4: Dinsdag 7 juni
De grote klapper van deze reis; we gaan de beroemde 11e etappe van de Tour de France rijden. Geweldig gewonnen door Wout van Aert in 2021. Deze ronde is 120km naar Sault via de Gorges de la Nesque met 2 beklimmingen van de Mont Ventoux.

Dag 5: Woensdag 8 juni
Vandaag nemen we even wat gas terug, de tocht van gisteren zal zeker nog voelbaar zijn. Even afschakelen voor de grote dag morgen.Een tip is om per fiets naar de wijngaarden te gaan om een wijnproeverij te doen bij een Mont Ventoux.
Einde middag of avond verwachten we de aankomst van

Dag 5: Donderdag 9 juni*
*Op 9 juni 2022 beklimmen we voor de 10e keer de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Een bijzonder editie voor dit feestelijke jubileum. Let wel: het betreft een voorinschrijving. Inschrijven via ALS: https://www.tourduals.nl/voorinschrijving

Als groep voor Eric zullen wij de inschrijving voor jullie regelen. Mocht je extra willen doneren dan kan dat uiteraard. Er is maximaal plaats voor 11 deelnemers inclusief het inschrijfgeld van Tour du ALS!

Na het evenement is er een feest voor alle deelnemers. Zie extra info over ALS hieronder**

Dag 6: Vrijdag 10 juni
We nemen een stevig ontbijt en starten onze terugreis

Tijdens onze fietsritten kan er een volgauto aanwezig zijn. Op vaste locaties tijdens de fietstochten maken we een tussenstop met verzorging. Een vaste reisbegeleider (op de fiets) is aanwezig bij deze tochten.

Het sportieve aspect is geschikt voor iedereen die een gemiddelde of goede conditie heeft. We houden rekening met onderlinge verschillen, dit is ook normaal in de bergen. Belangrijkste is dat we met z’n allen een hele fijne en bijzondere week gaan ervaren. De accommodatie en faciliteiten zijn top, de omgeving is geweldig!

In verband met de speciale editie rondom ALS die in deze periode op de berg zullen plaatsvinden zijn er ook mogelijkheden om deel te nemen als loper of wandelaar. Zie extra informatie bij **


**Extra informatie in verband met de Tour du ALS 2022

Als je je aanmeldt voor Tour du ALS, dan krijg je…

Het allerbelangrijkste dat Tour du ALS jou biedt is een onvergetelijke ervaring én de mogelijkheid om een bijzondere bijdrage te leveren om ALS de wereld uit te helpen! Verder ontvang je:

… een life changing experience

… een warme Tour du ALS familie

… een prachtig Tour du ALS tenue t.w.v. €100,-

… een eigen actiepagina waarop je je verhaal kunt delen en geld kunt inzamelen

… een deelnemersbijeenkomst waarin we je bijpraten over wat je kan verwachten in Frankrijk

… een startpakket die je ontvangt in Frankrijk

… toegang tot Village du Départ, hét Tour du ALS dorp in Frankrijk, waar je tijdens het event terecht kunt voor vragen en informatie

… professionele verzorging voor, tijdens en na de klim van het Rode Kruis en fysiotherapeuten

… een spectaculair eindfeest

Locatie: Bedoin, CCS Mont Ventoux (Frankrijk)

Ons 18e-eeuwse historische “Cycle Coffee Society” huis is genesteld aan de voet van de Mont Ventoux, in het hart van het oude Bedoin, een charmant Provençaals dorp waar het leven rustig is, en fietsen een manier van leven is. Vele lokale ritten beginnen en eindigen voor de deur van onze Cycle Coffee Society, te beginnen met de grootste, zwaarste en beste van allemaal; de iconische Tour de France beklimming “de Ventoux”.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Bedoin, CCS Mont Ventoux (Frankrijk)