NL EN DE FR ES

Trans Dolomiti 2024

In het kort

Op zoek naar het ultieme mountainbikegebied? Stop met zoeken, want de Italiaanse Dolomieten biedt de ervaren mountainbiker alles wat je verwacht van een mountainbikereis.  Cycle Travel biedt een volledig verzorgde groepsreis van een week (6 fietsdagen) aan in september 2024.

Hoogtepunten:
– Unieke rondrit in de Italiaanse Dolomieten met start- en finish in Alta Badia
– Overnachten in berghutten in het Fanes en Cinque Torri gebied
– Sella Ronda trails en technische trails naar Caprile
– Strade de la Vena: flow afdaling van meer dan 15 kilometer.
4 /5
4 /5
5 /5
4 /5
31 augustus 2024 / 07 september 2024
Mountainbike - MTB
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]

1.699,002.199,00

8 dagen
350 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Mountainbike full suspension huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

39,95

39,95

Mountainbike Elektrische full suspension huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

49,95

49,95

Early check-in volpension

Lekker uitgerust aan je fietsvakantie beginnen? Dat kan; maak gebruik van onze early-check-in en kom een dag eerder aan. Deze aanbieding is inclusief avondeten, overnachting en ontbijt.

125,00

125,00

Huur Fietsnavigatie computer Wahoo ELEMNT BOLT V2

Huur voordelig je fietsnavigatie bij ons! De Wahoo Elemnt Bolt V2, het topproduct van Wahoo, is zeer gebruiksvriendelijk en simpel in gebruik. Indien je de fietsnavigatie huurt bij een fietsvakantie georganiseerd door of met Cycle Travel dan leveren we de fietsnavigatie geïnstalleerd inclusief de GPX routes van deze vakantie erin voorgeprogrammeerd.  

25,00

25,00

Beschikbaarheid: Op voorraad

4Gold starterpack fietsreis

 • Belevingsbox met 4Gold-supplementen
 • Ontdek onze maag- en darmvriendelijke sportvoeding
 • Perfect om kennis te maken met onze producten of om cadeau te geven.
 • Inhoud:
  • 4 Energy Bars
  • 4 Isotonic Gels
  • 6 Single Servings Carbo Electro
  • 2 Golden Bottle 600 ml

39,95

39,95

Sportmassage Melodia del Bosco

De functie van een sportmassage is niet alleen herstel, maar ook preventie en zelfs het verbeteren van prestaties. Sportmassage is meer gericht op de spieren zelf, de handgrepen kunnen helpen bepaalde gebieden los te maken. Tijdens de fietsvakantie geeft onze professionele sportmasseuse de juiste behandeling.

49,00

49,00

Details

Op zoek naar het ultieme mountainbikegebied? Stop met zoeken, want de Italiaanse Dolomieten biedt de ervaren mountainbiker alles wat je verwacht van een mountainbikereis.  Cycle Travel biedt een volledig verzorgde groepsreis van een week (6 fietsdagen) aan in september 2024.

Continue fantastische uitzichten op de unieke rotsformaties, die overdag wit en in de avond telkens weer rood oplichten. Prachtige trails over oeroude wandelpaden, soms over lieflijke Alpenweides, soms over technisch uitdagende rots paadjes.
Dan weer over historische handelspaden of militaire gravelpaden die zich over de bergkammen slingeren, vaak op grote hoogte.
Maar soms ook over speciaal voor mountainbikers aangelegde trails met een hoog flow gehalte.
Naar onze bescheiden mening is er geen gebergte in Europa te vinden met een mooiere combinatie van zo’n overweldigende omgeving en de toegankelijkheid voor mountainbikers.

Soms eindigt de fietsdag met een flinke klim, waar in de namiddagzon de marmotten ons meewarig aanstaren. Maar wat zij wellicht niet weten is, dat de beloning bovenop wacht: op het terras van de berghut, onder het genot van een drankje genieten we van een grandioos uitzicht op de Marmolada gletsjer en de ondergaande zon. Mooier wordt het niet.

En wat het helemaal “af” maakt is dat we ’s avonds kunnen genieten van de befaamde Italiaanse keuken, gecombineerd met typisch Tiroler specialiteiten uit de bergen. We zijn ten slotte in Sud-Tirol, de Duitstalige regio van de Dolomieten. Na al die indrukken is de stilte end e duisternis die intreedt een volledig ontstressende ervaring. Bij een heldere hemel enkel het licht van de sterren.

Deze Cycle Travel rondreis start en eindigt in het gastvrije Melodia Del Bosco in  Alta Badia en bestaat uit 6 fietsdagen en 7 overnachtingen. Mocht je voorafgaand of nadien nog zin hebben in extra etappes, dan kunnen we in overleg kijken wat mogelijk is. De reis zal worden gereden in een groep van maximaal 8 man. Een ervaren gids zal de groep begeleiden. Indien niveau en ervaring dat toelaten kan men zelfstandig, indien gewenst, doorrijden, zonder gids, met behulp van de gpx route.

Het bijzondere aan deze reis is de afwisseling tussen luxe hotelaccommodaties en eenvoudige berghutten waar je (bijna) alleen op de wereld waant. Het is dit bijzondere contrast wat de deelnemers erg waarderen.

Van alle Cycle Travel mountainbike reizen is dit wellicht de zwaarste in termen van de te overwinnen hoogtemeters. Op sommige dagen is het echter mogelijk om één van de vele skiliften te nemen. Een enkele dag (dag 4) is dit een voorwaarde om de route te kunnen doen, maar op de andere dagen is het slechts een optie en is er een berijdbaar (doch steil) gravelpad. De 2e en 6e dag kent daarentegen helemaal geen liftoptie. Op die twee dagen fietsen we in natuurgebieden, waar liften simpelweg niet toegestaan zijn.

Wat de reis ook bijzonder maakt is het contrast tussen het drukke, toeristische Sella gebied met de vele wandelpaden en skiliften en het rustige Fanes- en Sennes gebergte, waar de natuur bijna onverstoord is en het eerstvolgende berghut urenlang fietsen is.
____________________________________________________________

We overnachten de eerste en laatste dag in een luxe hotel Melodia Del Bosco.
Op dag 2, 4 en 5 overnachten we in een echte berghut. Dat betekent dus ook slapen in een slaapzaal (max 8 personen) wat natuurlijk part of the adventure is.

Op dag 1 en 3 overnachten we in een hotel in het dal. De ene is een eenvoudig hotel zonder veel opsmuk, de ander is luxer met de nodige voorzieningen.

Vereist niveau

Deze mountainbike reis is niet de meest makkelijke of lichtste . Dat is een understatement. Ervaring met fietsen in de bergen is een must!
De etappes zijn niet bijzonder lang (van 40 op dag 1 tot bijna 70 km op dag 4), maar kent wel de nodige hoogtemeters. Meestal zo tussen 1500 en 2000 meter, met één uitschieter van ruim 2600 meter.

Naast zwaarte is er de technische component. Sommige trails zijn van niveau S2 wat betekent dat je trails tegenkomt die bestaan uit lossere ondergrond, met veel boomwortels en rotsen. Verder kun je smalle bochten en steilere hellingen verwachten. Incidenteel hebben we ook een klasse S3 afdaling, maar die komt slechts sporadisch voor. S3 betekent: het grootste deel van de trail bestaat uit los puin en glad terrein. Goede controle over de fiets, uitstekende balans, concentratievermogen en gecontroleerde remvaardigheid zijn vereist.

Vereisten voor je mountainbike

Het spreekt voor zich dat de vereiste fiets geschikt is voor bovenstaande beschrijving. Het verdient aanbeveling een vol geveerde fiets te gebruiken. Veerweg 100 mm is voldoende. Een dropper seatpost is zeer aan te bevelen en eigenlijk een must. Een 46/32 verzet is zeker nodig, maar een 50/32 is zeker geen overbodige luxe. Daarnaast uiteraard brede banden (minimaal 2.25) en wandprotectie tegen insnijden van de band.

Optie tot huren mountainbike aanwezig bij extra services

_____________________________________________________________

Aanvullende reisvoorwaarden

We zien het als onze taak om je een onvergetelijke meerdaagse tocht door de Dolomieten te bezorgen. Dit doen we uiteraard graag en daarom hebben we een paar eenvoudige punten die onze leidraad zijn. Dit werkt voor ons prettig en het geeft jou duidelijkheid.

 • Morgenstond heeft goud in de mond. We starten daarom op tijd. Meestal zo tegen half negen. Als de etappe en de weersomstandigheden het toelaten dan kan er in sommige gevallen van afgeweken worden.
 • Rond het middaguur stoppen we op de route voor de lunch.
 • ‘Samen uit, samen thuis’ is ons moto. In overleg met de groep kan er echter gekozen worden om de groep in tweeën op te splitsen zodat iedereen meer op zijn of haar niveau kan fietsen.
 • Onze gidsen zoeken in geval van onverwachte gebeurtenissen altijd naar de beste oplossingen waarbij het belang en veiligheid van de deelnemers voorop staan. Met name veranderende weersomstandigheden kunnen grote invloed hebben op het verloop van het schema. Alle gidsen zijn getraind om het risico op letsel, calamiteiten en/of ongevallen zo veel mogelijk te voorkomen.
 • Onze gidsen zijn ervaren in het fietsen in bergachtige gebieden en hebben een grote verantwoordelijkheid richting de deelnemers. De gids is ook degene die de leiding heeft en beslissingen neemt die iedereen hoort op te volgen.
 • Het is verstandig om een reisverzekering met dekking voor extreme sporten af te sluiten. Ook ziekte en verwondingen zouden binnen de dekking moeten vallen.
 • Cycle Travel en haar gidsen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor ongevallen, ziektes en andere ongemakken.
 • Deelname aan deze Trans Dolomiti reis is geheel op eigen risico. Cycle Travel, haar gidsen en eventuele derde betrokken partijen kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele gevolgen die voor, tijdens of na de reis worden veroorzaakt door de deelnemer zelf of een derde partij
  ________________________________________________________


Het programma van de Trans Dolomiti ziet er als volgt uit:

Dag 1: Zaterdag 31 augustus
Aankomstdag, ontvangst, briefing, avondeten en overnachting in Alta Badia

Dag 2: Zondag 1 september
Fietsdag 1: Alta Badia – Arabba

Dag 3: Maandag 2 september
Fietsdag 2: Arabba – Cinque Torri (berghut)

Dag 4: Dinsdag 3 september
Fietsdag 3: Cinque Torri – Marmolada

Dag 5: Woensdag 4 september
Fietsdag 4: Marmolada – Arabba

Dag 6: Donderdag 5 september
Fietsdag 5: Arabba – Fanes gebied (berghut)

Dag 7: Vrijdag 6 september
Fietsdag 6: Fanes gebied – Alta Badia

Dag 8: Zaterdag 7 september
Terugreis dag.

De reis begint op zaterdag 31 augustus om 18.00uur en eindigt de zaterdag 7 september om 10 uur. In overleg is het mogelijk om een extra dag bij te boeken of een dag eerder te arriveren op basis van halfpension verblijf.

_____________________________________________________________

Wat is inbegrepen?

De volgende items zijn onderdeel van de boeking:

 • 7 overnachtingen op basis van half pension (zie ook onder overnachtingen voor beschrijving accommodaties). De hotelkamers zijn in principe 2-persoonskamers (single room is een optie), de hutten zijn op basis van dormitory (max 8 personen).
 • Accommodaties leveren bedlinnen, handdoeken etc.
 • De reis is inclusief BTW.
 • Een ervaren gids tijdens de gehele reis. Dezelfde gids blijft de gehele reis de groep met maximaal 8 deelnemers.
 • Uitgekiende routes met een hoog belevingsgehalte.
 • Elke avond een uitgebreide briefing met routepresentatie.
 • Bagagevervoer tussen de overnachtingsplaatsen met uitzondering van de dagen dat we overnachten in een berghut. Die dagen rijden we met een dagrugzak.
 • Lift pas voor de skiliften in het Sella Ronda gebied en skilift Padon 2 (dag 4)

 

Wat is niet bij de prijs inbegrepen:
 • Reiskosten en vervoer fietsen NL-Italië vice versa
 • Lunches en consumpties
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Kosten van skiliften, behalve op dag 4
 • Mechanische ondersteuning. Een eigen ervaren mechanieker zal ons vergezellen. Hij kan nagenoeg alle reparaties verhelpen. Voor complexere ondersteuning zal worden samengewerkt met lokale fietsshops.
 • Toeristenbelasting p.p.p.n. (ter plaatse te voldoen)

 

Extra services bij te boeken
 • Sportmassage (alleen mogelijk op de 1e, 2e en 6e dag) bij hotel Melodia del Bosco voor slechts €49,-
 • Fietskleding wasservice; op dag 4 is er gelegenheid je fietskleding te laten wassen. We zorgen dat je was snel en mooi schoon weer terugkomt de volgende ochtend bij het ontbijt. Prijs is €9,95
 • Single room toeslag; indien je een 1-persoonskamer wil, dan is dat mogelijk tegen een meerprijs. Dit is alleen mogelijk in de hotels. In de berghutten zijn er geen eenpersoonskamers voorhanden.
 • Vervoer van en naar het vliegveld van Innsbruck of Verona.
 • Huur mountainbike voor deze week

 

Betaling

Hoe kan ik inschrijven?
-Direct bij Cycle Travel


Betalingsmogelijkheden
Direct via o.a. Ideal, Creditcard, Bankcontact of later betalen via Klarna.
Op factuur/rekening; bij keuze van deze optie ontvang je binnen 3 werkdagen de definitieve factuur met een aanbetaling van 20% binnen 7 dagen en het restant tenminste 4 weken voor aanvang de reis.
Voucher; heb je nog een voucher tegoed van een vorige reis? Betaal dan op factuur/rekening en ontvang je gecorrigeerde factuur binnen 5 werkdagen.
Zakelijkwil je deze reis zakelijk boeken kies dan voor de optie op factuur/rekening en ontvang een op maat gemaakte factuur.

Algemene voorwaarden
https://cycle-travel.nl/algemene-voorwaarden

 

Zodra je een boeking maakt, ontvang je per mail een vrijblijvende reserveringsbevestiging met een voorschotnota van 50% van het totaalbedrag. Pas na betaling van dit voorschotbedrag is de boeking definitief. Mocht deze betaling achterwege blijven, dan zien wij dat als kosteloze annulering en zijn wij vrij om deze vrijgekomen plek(ken) aan andere geïnteresseerden aan te bieden.

Het resterende bedrag dient uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de reis betaald te worden. Zodra de boeking is gedaan, ontvang je van ons een aantal documenten. Mocht je na het lezen van deze documenten toch willen afzien van de Trans Dolomiti, dan is dit binnen 14 dagen van verzenden van de documenten geheel kosteloos mogelijk.

___________________________________________________

Uw Reisbegeleiding

Jos Kaal

Jos is een zeer ervaren mountainbiker en racefietser. Als ex Nederlands kampioen marathon bij de Masters kan Jos je helemaal wegwijs maken in de wereld van het mountainbiken, de technieken en zijn ervaring als trainer goed overbrengen.
Met Jos ben je gegarandeerd van mooie verhalen en zijn reiservaringen en het opzoeken van de avonturen maken hem een zeer complete reisbegeleider voor deze trip.

Jurre Vijn

Jurre is een echte alleskunner. Een zeer begaafde monteur, technisch uitmuntend en zorgt dat alle fietsen en materialen in topconditie blijven. Fietsen is zijn grote passie;
gravel, mountainbike en race zijn allemaal hobby’s voor hem.
Hij zal zijn studie combineren met Cycle Travel fietsvakanties en is in de weekenden ook werkzaam bij een specialistische fietsenwinkel.

 

foto’s by: Jos Kaal & Yorit Kluitman

Locatie: Alta Badia, Melodia Del Bosco (Italië)

Badia is een klein dorp in het centrum van de Ladinische regio, waaronder Val Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Livinallongo (de valleien rond het Sella-massief) en de vallei van Cortina d'Ampezzo.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Alta Badia, Melodia Del Bosco (Italië)