NL EN DE FR ES

Wines2Whales Shiraz 2023

In het kort

De Wines2Whales gaat meer over de reis dan over de bestemming. Wat ook je neigingen of ambities zijn, je bent verzekerd van drie leuke, actie volle dagen met gelijkgestemden in een fantastisch evenement!

 

Hoogtepunten:
– Exclusieve reis met een fantastisch evenement
– Volledige begeleiding op evenementen als in voorbereiding op het evenement
– Verblijf in ons luxe huis aan het strand nabij Kaapstad en tijdens het evenement in luxe tenten
– Prachtige routes over prive landgoeden die normaal niet toegankelijk zijn; ervaar de West-Kaap als nooit tevoren
4 /5
5 /5
5 /5
4 /5
19 oktober 2023 / 26 oktober 2023
[print_product id="PRODUCT_ID" mode="pdf" show_icon="no"]
incl vlucht

4.950,00

9 dagen
190 km
Incl. Verblijf

Extra opties

Medische keuring verplicht

Voor de reis is een medische keuring vereist! Maak een afspraak bij Ancora Health. Zij hebben een Health studio in zowel Eindhoven als Amsterdam. Voor deze reis is minimaal vereist een sportmedisch rapport aan te tonen voor de organisatie van dit evenement. Ons advies is om minimaal voor "Basis Plus" te gaan maar we altijd adviseren om voor een uitgebreid sportmedisch onderzoek te kiezen (USMO). Ancora is aangesloten bij SMI Federatie en SCAS gecertificeerd. Dat betekent dat je bij de meeste Nederlandse zorgverzekeraars geld terug kunt krijgen voor de Ancora-pakketten. Een gemiddelde vergoeding is al snel €150,-. Op de site van Ancora kun je zelf je vergoeding laten berekenen.  

Mountainbike full suspension huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

39,95

39,95

Mountainbike Elektrische full suspension huren per dag

Huur een top kwaliteit fiets voor deze reis. We hebben met onze lokale partners altijd de beschikking over de beste materialen. Deze full suspension mountainbike (voorvering en achtervering) kun je per dag huren. Vanaf 3 dagen huren worden ze gebracht en opgehaald op je locatie. Voor optimaal gebruik boek de bikewash service erbij, elke dag een schone en compleet nagelopen fiets op je eigen locatie.

49,95

49,95

EVOC Travel Bike Bag Pro Fietstas Rental-Huur

Al jarenlang biedt de Evoc Bike travel bag pro fietskoffer zwart dé oplossing voor het vervoeren van bijna elk type fiets. Cycle Travel biedt deze toptas dan ook in de verhuur zodat uw fiets veilig, beschermd en onbeschadigd op de plaats van bestemming zal arriveren.

9,95

9,95

226ERS Test Pakket fietsreis

Ervaar de hoogwaardige producten van 226ERS. Al onze producten zijn glutenvrij, bijna volledig ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten. Zonder toegevoegde suikers. Nu met gratis verzending. Probeer het pakket voordat je op reis gaat zodat je alles in aanloop naar dit evenement hebt kunnen testen.

39,99

39,99

Beschikbaarheid: Op voorraad

Antigeen test inclusief reiscertificaat

Een verplicht reiscertificaat met een antigeen test halen is door Cycle Travel wat eenvoudiger gemaakt tegen een lage prijs. In samenwerking met onze partner ARVECO bieden aan alle reizigers van Cycle Travel een antigeen test inclusief een reiscertificaat aan tegen een lage prijs van slechts €17,50.

17,50

17,50

Details

Wil je Zuid-Afrika ontdekken op een alternatieve manier dan is dit je kans! Doe mee met de Wines2Whales race op de mountainbike (ook e-mountainbike is toegestaan).  Verblijf voor- en achteraf in ons luxe huis aan Bloubergstrand nabij Kaapstad en ontdek de Westkaap met al haar schoonheden.

De Wines2Whales gaat meer over de reis dan over de bestemming. Wat ook je neigingen of ambities zijn, je bent verzekerd van drie leuke, actie volle dagen met gelijkgestemden in een fantastisch evenement!

De Shiraz editie van Wine2Whales is de laatste editie in het weekend van de Wines2Whales met veel sportieve deelnemers en is perfect voor zowel internationale toeristen met goede conditie als lokale rijders.
De Shiraz versie is van 4 tot en met 6 november 2022.
Het geeft de deelnemers namelijk de kans om te genieten van een mid-weekse race met het plezier van vrije dagen vooraf en een weekend na de race. Dit is ook de versie waarin het prima is om met een e-mountainbike te rijden. Hierover kunnen we apart informatie toesturen.

De FNB Wines2Whales is ontstaan uit de wens om een driedaagse rittenkoers van wereldklasse te creëren in de West-Kaap van Zuid-Afrika. Sinds de start in 2009 zijn de drie evenementen, toepasselijk vernoemd naar de wijnen van het gebied, een must-do evenement op de mountainbike kalender geworden.
De deelnemers komen uit de gehele wereld.

De grootste troef is ongetwijfeld de prachtige route die tot in perfectie is samengesteld in de loop van 11 jaar. In de 2022 editie zal de traditionele route een enorme verandering ondergaan en de rijders meenemen van de walvissen bij Hermanus naar de wijnen van Lourensford.

De editie van 2021 zal een mountainbike ervaring bieden die anders is dan alle andere in Zuid-Afrika. Het omvat een mix van terrein waaronder heel veel prive landbouwwegen, majestueuze berg single tracks en gaat over historische wagenpaden.

De geest van de Wines2Whales zijn de zogenaamde “Gees”; een echt Zuid-Afrikaanse uitdrukking die pas wordt begrepen als je hem eenmaal ervaren hebt!

Deze reis is helemaal compleet en op maat voor jouw als deelnemer en bezoeker van de West-Kaap. Het verblijf tijdens het evenement zijn in luxe camping tenten die van alle gemakken voorzien zijn.

Hieronder het programma en reisschema:

Woensdag 21 oktober
Heenvlucht, rechtstreekse vlucht met KLM van Amsterdam naar Kaapstad (vertrek 10:15 / aankomst 22:30)
Aankomst in huis Bloubergstrand.
Donderdag 22 oktober
Verkenning op de mountainbike omgeving en testen van materiaal en berijder.
Vrijdag 23 oktober
Etappe 1 (66 km & 1600 hoogtemeters) van Curro, Hermanus naar Oak Valley Estate
Met o.a. Rotary View Drive, Onrus Gorge, Karwyders Contour, Wildekrans, Pines and Berms, Oak Valley trails.
Zaterdag 24 oktober
Etappe 2 (63 km & 1500 hoogtemeters) van Oak Valley Estate naar Oak Valley Estate
Met o.a. Vissie’s Magic, JK’s Edge, Sounds of Silence, Cow’s Trail, Indensity, Rietvlei Roller, Witklippies, Rietvlei Magic, Lebanon and all the Snake Trails.
Zondag 25 oktober
Etappe 3 (62 km & 1350 hoogtemeters) van Oak Valley Estate naar Lourensford Wine Estate
Met o.a. Willie’s Trail, Gantouw Pass, Idiom Single, Peri Bridge to Vergelegen and the Lourensford Ultimate.
Maandag 26 oktober
Hersteldag, even bijkomen van al het moois dat de mountainbike tochten hebben laten zien.
Vandaag bezoeken we de omgeving van Kaapstad en blijven we eten aan het strand in Bloubergstrand.
Dinsdag 27 oktober
Coastal ride. We nemen de fiets en gaan de kust rondom de West-Kaap ontdekken. We zullen o.a. de legendarische Chapman’s Peak rijden.
Woensdag 28 oktober
Nadat we in de ochtend onze spullen reisklaar gemaakt hebben is deze dag vrij in te vullen. We hebben 2 keuzes; bezoek aan een wijngaard of een dagje Kaapstad. We hebben een nachtvlucht dus hebben we nog een complete dag!
Donderdag 29 oktober
Terugvlucht, rechtstreekse vlucht met KLM van Kaapstad naar Amsterdam (vertrek 00:20 / aankomst 10:50)

Locatie: Bloubergstrand, Kaapstad (Zuid-Afrika)

Vlakbij Kaapstad ligt in het prachtige Bloubergstrand een toplocatie van Cycle Travel op het Big Bay resort. Ontdek Zuid-Afrika op een totaal andere manier per fiets vanuit hier.

Lees meer

Foto's

Uitleg sportief niveau

MTB:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Racefiets:

1ster: beginner 50km
2ster: boven beginner 60km
3ster: gemiddeld 70km
4ster: gevorderd 100km
5ster: pro 160km

Niveau 1: Starter-Beginner;
Je begint net met deze sport, hebt geen ervaring en ook geen achtergrond als sporter

Niveau 2: Beginner-Gemiddeld; 
Je begint net met deze sport, je hebt echter al ervaring met andere sporten dus start je met een goede basisconditie. Je fiets 1 a 2x per week.

Niveau 3: Gemiddeld; 
Je bent een sportief iemand, gaat een uitdaging niet uit de weg, sporten is minimaal 2 tot 4 per week, je kunt ook al wat hoogtemeters maken en met hogere gemiddeldes rijden.

Niveau 4: Gevorderd; 
Je bent een getrainde sporter, je zoekt een uitdaging in het sporten, je bent minimaal 3 tot 5 keer per week actief, hoogtemeters en een hoger gemiddelde zijn geen probleem

Niveau 5: Gevorderd/Prestatiegericht;
Je traint naar doelen toe, uitdagingen en er ook iets voor laten vind je niet erg, je bent gedreven en meerdere malen langer sporter per week zijn geen uitzondering, je bent prestatie gericht

Niveau 6: Gevorderd Plus; 
Als zeer getraind persoon wil je jezelf eens echt op limieten testen, je zoekt uitdagingen en bent ook bereid hiervoor te leven, het sporten is in het dagelijkse leven niet weg te denken.

Uitleg luxe niveau

Niveau 0-1,5: Tour zonder overnachting.  

Niveau 2-2,5: Cycle Travel voorziet een overnachting in een 2-sterren accommodatie.

Niveau 3-3,5:  Tour met overnachting in de betere bed & breakfast of 3-sterren hotel, hostel accommodaties.  Overnachtingen op basis van half-pension zijn een 3,5 waardering. 

Niveau 4-4,5:  Cycle Travel zorgt voor een 4-sterren accommodatie of boutique bed & breakfast. Optioneel is het bijboeken van een volpension (upgrade naar niveau 4,5 waardering). 

Niveau 5-5,5: Cycle Travel zorgt voor een luxere 4-sterren of 5-sterren accommodatie of boutique hotel. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 5,5. 

Niveau 6:  Cycle Travel zorgt voor een luxere 5-sterren accommodatie, boutique hotel of luxe pop-up locatie. Het niveau van de lunch, catering onderweg of avondeten kunnen we upgraden naar 6+ niveau indien gewenst.

Uitleg begeleiding niveau

Ons team van gepassioneerde begeleiders staat altijd voor u klaar. Voor elk type reis, evenement of clinic zorgt Cycle Travel voor de juiste begeleiding. We beschikken over een uitstekend netwerk van professionals.  

Met de ranking van 1 tot en met 6 geven we aan tot hoever de begeleiding is voorzien op een reis. Interesse in een upgrade? Laat het ons weten! Dan kijken we graag naar een passende oplossing. 

Niveau 0-1: een self-guided tour zonder begeleiding. Cycle Travel voorziet in de routes op GPX. 

Niveau 2-2,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft op de locaties die bezocht worden een goodybag of contactpersoon die je als reiziger zal ontvangen.

Niveau 3-3,5: een self-guided tour zonder begeleiding inclusief routes op GPX en tips voor onderweg. Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 3-sterren hotel of bed & breakfast. Er is ter plekke iemand aanwezig die bekend is met onze klanten en persoonlijk voor u klaar staat (niveau 3,5)

Niveau 4-4,5: een begeleidde tour inclusief routes op GPX en reisbegeleider op de fiets of in een volgauto.Cycle Travel heeft een accommodatie op basis van een 4-sterren hotel, hostel of bed & breakfast. Tijdens een begeleidde tour is het optioneel mogelijk om een monteur en masseur bij te boeken. (De waardering komt dan op 4,5)

Niveau 5-5,5: een volledig verzorgde vakantie met een compleet begeleidingsteam bestaande uit reisbegeleider, mechanieker en masseur. Er is voorzien in een volgauto inclusief verzorging onderweg tijdens de ritten. Het verblijf zal zijn in luxere chalets, hotels of boutique bed & breakfast. 

Niveau 6: de ultieme luxe fietsvakantie met toplocaties en zorgvuldig uitgezochte accommodaties. Alleen het allerbeste telt voor ons en u als klant! Laat u meeslepen in een next level fietsvakantie.

Uitleg zwaarte niveau

De zwaarte van een reis bepalen we globaal aan de hand van allerlei omstandigheden. Zwaarte kan bepaald worden door afstanden of door de hoogtemeters in afstanden. Daarnaast ervaar je een rit op een gravel of mountainbike al ‘zwaarder’ dan een racefiets rit. 

Per categorie is dit ongeveer waar je aan mag denken. Altijd bespreekbaar met ons zijn alternatieven of aangepaste routes waardoor de zwaarte ook beïnvloed wordt. 

Racefietsen – RacebikesAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 170 km700-1100
Niveau 280 km1100-1500
Niveau 3100 km1500-2200
Niveau 4120 km2200-2800
Niveau 5150 km2800-3800
Hors Category175+ km3800-5500
Mountainbike – MTBAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500
GravelAfstand max – Distance MaxHoogtemeters – Altitude indication
Niveau 130-50 km700-1000
Niveau 240-60 km1000-1300
Niveau 350-75 km1300-1800
Niveau 455-90 km1800-2400
Niveau 560-100 km2400-3300
Hors Category150+ km3800-5500

Locatie: Bloubergstrand, Kaapstad (Zuid-Afrika)